logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba Satellite 350-13A - przygasający ekranem laptopa

gregory89 27 Mar 2012 21:17 2658 2
REKLAMA
  • #1 10726793
    gregory89
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Tzn. przygasa matryca, natomiast podświetlenie pracuje dalej. problem objawia się po ok. 2 min bezczynności (brak ruchów myszką, naciskania klawiszy). Nie chodzi też o ustawienia planu zasilania. Mam ustawione przygasanie po 10 min, a wyłączenie po 20. Wystarczy też poruszyć myszką/touchpadem lub nacisnąć klawisz, by matryca znów zaczęła wyświetlać obraz (bo jak napisałem podświetlenie działa jak należy i przygasa po ustalonym czasie). Reinstalowałem sterowniki graficzne i nie pomogło. To chyba nie jest problem sprzętowy, bo na Windows 8 CP nie występuje.

Macie jakieś pomysły o co może chodzić? Może ktoś się spotkał z takimi problemami ze sprzętem od tego producenta?

Aha - obecnie mam Windows 7.
  • REKLAMA
  • #2 10727465
    gallus [pl]
    Poziom 31  
    Ocena: 77
    Ja bym jednak szukał w jakiś zaawansowanych ustawieniach planu zasilania (systemowych lub toshiby) opcji dotyczącej jasności ekranu bo to o czym piszesz to ustawienie całkowitego wyłączenia ekranu, ewentualnie szukaj w biosie...
  • #3 10727493
    gregory89
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    No właśnie nie całkowitego, bo tylko matrycy. Czy może być za to odpowiedzialny .net framework? Bo ostatnio pobrałem bete 4.5. Nie pamiętam czy to od tego momentu mam te problemy, ale wcześniej było ok.
    A od toshiby jest tylko Power Saver kontrolujący obroty wentylatora, tzn można wybrać jeden z trzech profili. BIOS jest raczej ubogi - raczej nie ma gdzie zepsuć ustawień monitora.
REKLAMA