logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aktualizacja androida do wersji 4.0.3 na samsungu galaxy s 2

Martin19100 28 Mar 2012 23:15 9230 8
REKLAMA
  • #1 10731239
    Martin19100
    Poziom 9  
    Witam,

Mam Samsunga Galaxy S 2 (kupiony w Play z abonamentem) i szperając w necie dowiedziałem się że jest już nowiutki android na mój telefon. Nie dłużej czekając wszedłem do ustawień i po kliknięciu "Aktualizuj oprogramowanie telefonu" wyskakuje mi info o braku aktualizacji. Podłączyłem telefon przez Kies do lapka mając nadzieję ze to jakiś błąd w telefonie i ale przez program też mi pokazuje że mam najnowszą wersję oprogramowania - tj. 2.3.3.

Czy ktoś wie dlaczego się nie chce zaktualizować oprogramowanie? Będę wdzięczny za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 10731866
    transx
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    gracjan55 napisał:
    Zmien sobie product code na XEO.

Czym i w jaki sposob zmienic product code w Samsungu?
  • REKLAMA
  • #5 10732105
    krz2k
    Poziom 21  
    Ocena: 29
    transx napisał:
    gracjan55 napisał:
    Zmien sobie product code na XEO.

Czym i w jaki sposob zmienic product code w Samsungu?
    Zostało to wyjaśnione choćby w linku zamieszczonym post przed Twoim.

Dyrduch napisał:
    Widoczne dla sieci Play nie ma jeszcze aktualizacji. Wgraj sam:
    http://forum.android.com.pl/f168/i9100-xxlpq-android-4-0-3-oficjalny-ics-dla-polski-151518/

sardoid napisał:
    Jeżeli posiadasz w swoim telefonie soft brandowany to nie wrzucisz oficjalnego ICS inaczej jak tylko przez Odina.Chyba,że wgrasz któryś z oficjalnych romów GB np.KH3 lub KI3 i zmienisz za pomocą kodu: *#272*IMEI# PRODUCT CODE na XEO(ostrzegam,że może wyczyścić pamięć więc zalecam wykonanie backupu przed tą czynnością),wtedy będzie można wgrać przez Kiesa.
  • #6 10797402
    GanzConrad
    Poziom 25  
    Ocena: 202
    1) link Dyrducha nie działa, czy ktoś ma aktualny?
    2) Wyszukiwarka nie dała mi żadnego wątku dyskusji na temat "czy warto instalować androida 4", a spotkałem się z negatywnymi opiniami. Jakie są Wasze wrażenia?
    3) czy w nowym androidzie działa poziom sygnału w dBm w aplikacjach typu netmonitor? (mój ver. 2.3.3 pokazuje cały czas -85dBm i problem jest w klasach androida)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający Samsunga Galaxy S 2 z sieci Play napotkał problem z aktualizacją do Androida 4.0.3, ponieważ telefon informuje o braku dostępnych aktualizacji, mimo że nowa wersja jest już dostępna. Użytkownicy sugerują zmianę kodu produktu na XEO oraz ręczne wgranie aktualizacji z podanego linku, ponieważ aktualizacja dla sieci Play może jeszcze nie być dostępna. Pojawiają się również pytania dotyczące doświadczeń z nową wersją Androida oraz funkcjonalności aplikacji monitorujących sygnał.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA