logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Mastercook ZBI 445 IT - błąd F3, brak grzania wody, termostat?

paczos1 01 Kwi 2012 16:50 9700 6
REKLAMA
  • #1 10744897
    paczos1
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    witam posiadam zmywarkę mastercook ZBI 445 IT i od wczoraj wyświetla błąd F3 z książki to coś związane z termostatem nie grzeje wogule wody a po jakiejś próbie wyłącza i wskakuje ten błąd cały czas woda jest w niej zimna

czy to grzałka przepływowa sie spaliła czy jakiś czujnik proszę o szybkie odpowiedzi czy można to jakoś naprawić
  • REKLAMA
  • #2 10746470
    jofa-j1
    Poziom 17  
    Ocena: 102
    Mam podobną Mastercook i też miałem 3 piki, wymieniałem grzałkę.
  • REKLAMA
  • #3 10752269
    paczos1
    Poziom 9  
    grzałka właśnie sprawdzona jest dobra czyli to nie ona ale na jednym kablu on jest różowy niema przepływu prądu z grzałki do modułu wcześniej od grzałki ten różowy idzie do jakiegoś czujnika z tyłu grzałki (niewiem co on robi jest w gumowej rurce ) i dopiero z niego na moduł sterujący

co to może być to coś za grzałką czy moduł do wymiany
  • REKLAMA
  • #4 10759587
    paczos1
    Poziom 9  
    nikt niewie co trzeba zrobić ?
  • REKLAMA
  • #5 10759666
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3372
    paczos1 napisał:
    idzie do jakiegoś czujnika z tyłu grzałki
    Najlepiej daj zdjęcie, żeby było wiadomo o co chodzi.
  • #6 10759754
    paczos1
    Poziom 9  
    Zmywarka Mastercook ZBI 445 IT - błąd F3, brak grzania wody, termostat?

tu akurat jest ten kabelek odpięty bo sprawdzam mycie z ominięciem tego bezpośrednio na grzałkę, ten różowy kabel ma przejście na wyłącznik w drzwiach ale na płytce(module-programatorze) brak
  • #7 12631072
    kudlaty800
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Witam,

Ja posiadam zmywarkę ZBI 073 IT i mam dokładnie taki sam problem. Grzałka sprawdzona dobra ale wyskakuje komunikat F6 brak grzania.
    Czy ktoś coś może pomóc w temacie?

pozdr

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z zmywarką Mastercook ZBI 445 IT, która wyświetla błąd F3, związany z brakiem grzania wody. Po sprawdzeniu grzałki, która okazała się sprawna, zidentyfikowano problem z różowym kablem, który nie przewodzi prądu do modułu sterującego. Użytkownik zastanawia się, czy problem leży w czujniku za grzałką, czy w samym module. Inny użytkownik z podobnym modelem ZBI 073 IT również doświadcza problemu z brakiem grzania, co sugeruje, że może to być powszechny problem w tych urządzeniach.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA