logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Alcatela za pomocą kodu?

dracool 04 Sty 2005 18:45 2007 8
REKLAMA
  • #1 1109656
    dracool
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam mam pytanie czy można ściągnąc simloka z telefonu Alcatel za pomocom KODU . Bo kolega mi mówił że można jak ktoś mam taki kod to bede wdzieczny Pozdrawiam
    Zgóry wielkie dzieki za odpowiedzi :) ®
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1109671
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 1109767
    dracool
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Z góry wielkie dzieki imieniku :).Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1109901
    grejfrutek
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    To chyba też zależy od modelu, poszukaj na necie, moze coś bedzie na www.google.pl ??
  • Pomocny post
    #5 1116558
    olsenk
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Z nowszych BE, BF po kodzie nie pójdzie, natomiast z tych starszych (DB), z niektórych modeli powinno sie udać :)
  • Pomocny post
    #6 1116796
    wojekkk
    Poziom 18  
    Ocena: 32
    Witam
    Najlepiej zalatwic kabelek i bedzie ok :)
  • REKLAMA
  • #7 1176456
    GladiroR
    Poziom 26  
    Ocena: 35
    Mam telefon Alcatel One Touch 556 i chciałem z niego ściągnąć simlocka. Do tego telefonu można tylko IRDĘ podłączyć... Macie jakies programy żeby uporać sie z tym???

Z Góry WIELKIE thx
  • #9 1180181
    Karabasow
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Mam pytanie jaki jest kod aparatu do Alcateli Na karcie z Ery pyta się o pin i po wprowadzeniu aparat działa ,ale z innym simem po wprowadzeniu pinu pyta się o kod aparatu.Nieznam kodu i nie mogę dalej wejść Chodzi mi o kod standardowy,bo napewno niebył zmieniany.Jest to stary Alcatel z wysuwaną antenką

Podsumowanie tematu

✨ Zdjęcie simlocka z telefonów Alcatel za pomocą kodu nie jest uniwersalne i zależy od modelu urządzenia. Kody odblokowujące generowane są specjalnymi programami na podstawie numeru IMEI, dlatego nie istnieje jeden uniwersalny kod. W przypadku nowszych modeli serii BE i BF zdjęcie simlocka kodem jest zazwyczaj niemożliwe, natomiast starsze modele z serii DB mogą być odblokowane w ten sposób. Alternatywnym rozwiązaniem jest użycie kabla serwisowego do odblokowania telefonu. Dla modelu Alcatel One Touch 556 dostępne jest jedynie połączenie przez port IrDA, co utrudnia użycie standardowych programów do zdjęcia simlocka. Nie ma obecnie darmowych narzędzi do odblokowania telefonów Alcatel, a standardowe kody PIN lub kody aparatu dla starszych modeli z wysuwaną antenką są często nieznane lub niezmieniane przez użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA