logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Silnik Tecumseh 5,5 KM w glebogryzarce - falujące obroty i problemy z rozruchem

quantiss 01 Kwi 2012 23:47 3359 3
REKLAMA
  • #1 10746792
    quantiss
    Poziom 2  
    Kupiłem silnik Centura 5,5 KM rok temu. Przez ten czas wymieniłem rozruch trzy razy i mam już dość wymieniania go na nowy, teraz pale z linki. Silnik zamontowany jest w glebogryzarce, działa cały czas lecz nierówno, faluje obrotami od nowości. Rozruch psuje się od bardzo trudnego przejścia które można wyczuć kręcąc na sucho silnik do tego tak odbijał linką że zostawiał ślady na rękach. Sprzęt jest zaopatrzony w rozrusznik którym chciałem uruchamiać go gdy rozwalił mi się ręczny rozruch ale i on się poddał, do tego wyłamał mi kilka zębów na kole. Sprawdziłem klin jest cały, czyściłem gaźnik, regulowałem położenie cewki i nic. Nie wiem już sam wiec pisze do was.
  • REKLAMA
  • #2 10746949
    helena33
    Poziom 27  
    Ocena: 729
    To zostało wyregulować zawory i tylko to pomoże. W domowych warunkach sobie nie poradzisz, jest to silnik dolnozaworowy bez możliwości regulacji konikami zaworowymi, jedynie poprzez frezowanie gniazd zaworowych można zmniejszyć luz zaworowy.
    Oddaj do serwisu, zaoszczędzisz na rozrusznikach :)
    A koszt takiej usługi to nowa uszczelka i jak np u nas w serwisie 50zł.
  • REKLAMA
  • #3 10748194
    quantiss
    Poziom 2  
    Dzięki za szybką reakcję helena33, a może polecisz mi jakiś Lubelski serwis byłem w fabrycznym tecumsech ale jakoś nie mam do niego przekonania.
  • #4 10749167
    helena33
    Poziom 27  
    Ocena: 729
    Lubin i Chełm niby miasta sąsiadujące, ale na prawdę nie znam w Lublinie żadnego serwisu. Do Chełma nie wiem czy Ci po drodze, możemy tylko na pw rozmawiać o firmie w której pracuje, nie potrzebny mi konflikt z innymi serwisami :)
REKLAMA