logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór multiswitcha do instalacji TV/SAT: Signal, Opticum czy Terra?

szewcuniu 02 Kwi 2012 11:09 2217 3
REKLAMA
  • #1 10747513
    szewcuniu
    Poziom 10  
    Witajcie,

Mam taki mały dylemat w kwestii wyboru multiswitcha i chciałbym poprosić o pomoc kogoś z doświadczeniem w temacie.

Projektuję małą instalację TV/SAT w domku jednorodzinnym (antena sat. z konwerterem quattro, silnie kierunkowa antena DVB-T ze wzmacniaczem masztowym Terra - 12/27 dB wzmocnienia, 5 odbiorników na wyjściach). Multiswitch Terra byłby oczywiście najlepszym wyborem ale jest 2 razy droższy od Signal czy Opticum. Parametrami (tłumienie kanałów, separacja, max. poziom sygn. na wejściu) aż tak strasznie się nie różnią w stosunku do Terry. Moje pytanie dotyczy waszych doświadczeń związanych z jakością w/w urządzeń jak również i niezawodnością (trwałością). Który byście wybrali na moim miejscu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10747592
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 10747619
    szewcuniu
    Poziom 10  
    Oj... Skrót myślowy:) Oczywiście chodzi mi o antenę UHF, a konkretnie ATX-91.

Dzięki za odpowiedź.
  • #4 10747761
    seba65310
    Poziom 21  
    Ocena: 75
    A, nie lepszym rozwiązaniem byłoby "puszczenie" oddzielnej instalacji satelitarnej ?
    Trzeba kupić tylko troszkę kabla, poza tym będziesz używał tych 5 gniazd SAT?
REKLAMA