logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother 5350dn - zagniecenia kartek przy druku dwustronnym, co robić?

ogonek_ 03 Kwi 2012 10:29 2167 5
REKLAMA
  • #1 10751590
    ogonek_
    Poziom 10  
    Witam.
    Posiadam drukarke Brother 5350dn z oficjalnymi legalnymi sterownikami.
    Drukarka jest wyposazona w dupleks - wydruk dwustronny.
    Problem polega na tym ze prawie kazda kartka przy okazji wydruku dwustronnego jest pomieta z prawej stronyi dokladnie wyprasowana. Przy drukowaniu jednostronnym dzieje sie to bardzo rzadko.
    Drukarke rozkrecalem w poszukiwaniu czegos dziwnego, jakis mechanicznych uszkodzen lub przedmiotow ktore mozna zobaczyc golym okiem - ale niczego takiego tam nie ma.
    Oczywiscie wymienialem toner i bęben na nowy. Niestety nie przynioslo to zadnego rezultatu. Niestety drukarka jest juz kilka miesiecy po gwarancji wiec serwis nie chce mi pomoc tylko prosi o przyslanie urzadzenia do naprawy (odplatnej).

Jesli ktos spotkal sie z takim problemem bardzo prosze o pomoc.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 10751866
    slajas
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    Witam na początek czyszczenie rolek poboru papieru jak i rejestracji,sprawdzić fuser (rozebrać na części pierwsze) możliwe że podczas pobieraniu papieru z szuflady papier o cos zaczepia,sprawdzić czy ten sam objaw występuje z podajnika ręcznego
  • REKLAMA
  • #3 10751898
    ogonek_
    Poziom 10  
    rolki juz wyczyscilem na samym poczatku, ale to niestety nic nie dalo. Drukarka tak jak pisalem byla prawie cala rozkrecona i niestety nie widzialem tam niczego co by moglo przeszkadzac w pobieraniu papieru.
    Teraz sprawdzilem podajnik reczny i niestety efekt jest ten sam.
    Moze cos ulatwie jak powiem ze nie jest to pierwszy egzemplarz tego modelu w ktorym wystepuje taka usterka. Tylko niestety jak do tej pory nie udalo mi sie tego problemu rozwiazac.
  • REKLAMA
  • #4 10752232
    slajas
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    Tak myślę jeszcze aby w trakcie wydruku wyłączyć drukarkę jak kartka będzie np. pod bębnem, potem to samo jak dojdzie do fusera może w ten sposób coś uda sie ustalić
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 10752330
    pgrom
    Poziom 19  
    Ocena: 54
    Masz kolego prawdopodobnie zdeformowany z jednej strony wałek grzewczy co nie musi być widoczne na pierwszy rzut oka. Miałem taki przypadek w 5250 wałek pod wpływem temperatury odkształcił się, zrobił się wklęsły na środku, dopiero jak rozebrałem fuser i zacząłem obracać wałkiem to zauważyłem że nie jest liniowy.
  • #6 10762500
    ogonek_
    Poziom 10  
    pgrom - miales racje :)
    po wymianie na nowy dziala idelanie :)
    dziekuje za pomoc

ide otworzyc szampana :D
REKLAMA