logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora 40-42 LED z internetem do 2800 zł - Toshiba czy Samsung?

irobertm 03 Kwi 2012 20:54 1978 7
REKLAMA
  • #1 10753806
    irobertm
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, zamierzam kupić telewizor 40-42 calowy w technologii LCD podświetlony LEDami. Będzie on zawieszony w sypialni i oglądany z odległości 3,5 metra głównie wieczorową porą. Do telewizora będzie podpięty tuner satelitarny, sygnał naziemny, czasami laptop, a w przyszłości jakaś konsola. Zależy mi na dostępie do internetu, a szczególnie na serwisach typu ipla, iplex itp. Po wielogodzinnym czytaniu podobnych wątków zdania na temat konkretnych modeli są bardzo podzielone. Waham się nad tym, czy inwestować w droższy sprzęt multimedialny czy lepiej wybrać tańszy i dokupić do niego jakiegoś "Smart Boxa". Technologii 3D nie potrzebuje. Modele które najbardziej mnie zainteresowały:
    - Toshiba 40tl838 - podobno bardzo dobra jakość obrazu ale ograniczone funkcje multimedialne
    - Samsung UE40D5500 - rozbudowane funkcje multimedialne, a o obrazie to różnie piszą.
    Chciałbym się zmieścić w maksymalnym budżecie 2800 zł.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 10754253
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 10754372
    irobertm
    Poziom 10  
    Pomieszczenie 3 x 4, odległość maksymalna około 3,5 metra. Przed telewizorem będzie najczęściej tylko jedna osoba siedząca na wprost do ekranu. Telewizor będzie zawieszony na ścianie (dolna krawędź na wysokości około 80 cm). Pracował będzie średnio 5 godzin dziennie, w pokoju są rolety więc światło nie będzie przeszkadzało. Nie mam porównania matrycy matowej z błyszczącą więc chciałbym jakąś opinię na ten temat. Najczęściej oglądam filmy sensacyjne, a także dużo seriali, w przyszłości zamierzam trochę pograć.

Co sądzicie o przystawkach do telewizorów oferujących funkcje multimedialne, czy opłaca się inwestować w taki sprzęt po zakupie telewizora nie wyposażonego w takie funkcje?
    Na przykład: wziąć ww. Toshibę i później dokupić do niej coś takiego Link czy lepiej zainwestować w Samsunga UE40D6500?
  • #4 10754387
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 10754440
    irobertm
    Poziom 10  
    Ten budżet nie pozwoli mi na zakup większego telewizora, ponieważ zależy mi bardziej na jakości. Czy w tej cenie dostanę coś lepszego niż dwa wyżej wymienione modele? Np. coś z innej firmy?
  • #6 10755520
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #7 10757483
    Kpc21
    Poziom 23  
    Ocena: 101
    Test będzie opublikowany w Internecie?

Ten telewizor ma tylko 50 Hz. Na pewno jest lepszy od np. TL838?
  • #8 10762612
    irobertm
    Poziom 10  
    postanowiłem dołożyć trochę kasy i kupiłem trochę droższy sprzęt UE40D6500 za 3099 zł i chyba bym bardzo żałował gdybym wziął któryś z powyższych modeli. Telewizor ten posiada ogromne możliwości i w 100% spełnia moje oczekiwania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje telewizora LED o przekątnej 40-42 cali z dostępem do internetu w budżecie do 2800 zł, rozważając modele Toshiba 40TL838 i Samsung UE40D5500. Zależy mu na dobrej jakości obrazu, funkcjach multimedialnych oraz możliwości podłączenia różnych urządzeń. W odpowiedziach sugerowane są różne opcje, w tym większy model 46TL838 oraz nowy Panasonic 42E5, który ma lepsze parametry w tej samej cenie. Użytkownik zastanawia się również nad zakupem przystawki multimedialnej, ale otrzymuje sugestie, że lepiej zainwestować w telewizor z wbudowanymi funkcjami. Ostatecznie, jeden z uczestników dyskusji zdecydował się na model UE40D6500, który spełnia jego oczekiwania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA