logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra – wypadł transponder z kluczyka, czy auto odpali i gdzie dorobić?

michal5654 07 Kwi 2012 23:42 1333 11
REKLAMA
  • #1 10769750
    michal5654
    Poziom 9  
    Witam w kluczyku od opla astry jest taka czarna pierdoła i ona mi wyleciała i chciałem się zapytać czy gdy ta pierdółka leży w aucie to on odpali i gdzie można to dorobić.
    z góry dzięki ;)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10769859
    codenamepawel
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Pętla immobilizera znajduje się przy stacyjce. Słyszałem kiedyś o takim sposobie, że tą pchełkę z kluczyka przykleja się w okolicy stacyjki dzięki czemu nie trzeba dorabiać zapasowej. Zasięg czujnika jest mały. Ewentualnie możesz udać się do ASO, tam mają taką możliwość, chociaż pewnie to trochę kosztuje.
  • Pomocny post
    #3 10769878
    Emilus456
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    "Pchełke" :D transponder musi być w kluczyku jak ci wyleciał to go włóż z powrotem chyba ze go uszkodziłeś, w tym wypadku dwa rodzaje rozwiązania: ASO nowy kluczyk z transponderem, albo dobry elektronik który zrobić ci immo off czyli wywali imo
  • REKLAMA
  • #4 10770257
    michal5654
    Poziom 9  
    Niestety transponder mi wyleciał i nie wiem gdzie jest.
  • Pomocny post
    #5 10770544
    Emilus456
    Poziom 13  
    no to niestety tak jak pisałem wyżej albo do ASO chyba ze jesteś z okolic jasła Rzeszowa lub krosna to ci mogę w tym pomóc
  • REKLAMA
  • #6 10770733
    michal5654
    Poziom 9  
    a jeśli mam zapasowy to da rade tylko ten transponder dorobić??
  • Pomocny post
    #7 10770812
    Emilus456
    Poziom 13  
    Da się ale musisz w jakimś konkretnym zakładzie dorabiania kluczy zamówić transponder do opla i potem komputerem douczyć kluczyk do auta tylko nie byle jaką wtyczką tylko oryginalnym kablem i oprogramowaniem Opel EPC
  • REKLAMA
  • #8 10772585
    michal5654
    Poziom 9  
    A jeśli jakiś skan tego zapasowego kluczyka który działa to tak da rade zrobić?
  • Pomocny post
    #9 10773660
    Hans30
    Poziom 28  
    Ocena: 471
    Jeżeli masz jeden działający kluczyk , to podjedź do kogoś kto dorabia klucze lub do elektronika samochodowego . Najczęściej firmy zajmujące się dorabianiem kluczy mają , transpondery i sprzęt potrzebny do zakodowania nowego transpondera.
  • Pomocny post
    #10 10773695
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3265
    Hans30 napisał:
    Jeżeli masz jeden działający kluczyk...
    To zależy od rocznika.
    W innym przypadku potrzebny CarPass z Pinem.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #11 10773815
    michal5654
    Poziom 9  
    Dzięki Panowie
  • #12 10774446
    CameR

Moderator Zabezpieczeń Pojazdów
    Ocena: 3265
    Pkt 3.1.15. (11) Zabronione jest publikowanie wpisów przedstawiających problem, bez podania wystarczającej liczby informacji umożliwiającej zajęcie merytorycznego stanowiska przez innych Użytkowników forum. Tytuł wpisu powinien zawierać markę, model oraz skrótowy opis usterki.

Pkt 3.1.13. (10.9) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    Konto firmowe:
    ABC KOM
    Barcelońska 77, Katowice, 40-683 | Tel.: 601XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.auto-alarm.com.pl
    Pomogłem? Kup mi kawę.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z wyleciałym transponderem immobilizera w kluczyku do Opla Astry. Odpowiedzi sugerują, że transponder powinien być umieszczony w kluczyku, a jego brak uniemożliwia uruchomienie pojazdu. Możliwe rozwiązania to: przyklejenie transpondera w okolicy stacyjki, udanie się do autoryzowanego serwisu (ASO) w celu dorobienia nowego kluczyka, lub skorzystanie z usług elektronika samochodowego, który może dorobić transponder i zakodować go do auta. W przypadku posiadania zapasowego kluczyka, można zamówić nowy transponder i użyć odpowiedniego oprogramowania do jego zakodowania. Wymagany może być również CarPass z PIN-em, w zależności od rocznika pojazdu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA