logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Drukarka laserowa kolorowa(printserver, duplex?, druk foto, obciążenie 4000/rok)

bmserwis 08 Kwi 2012 13:58 2984 2
REKLAMA
  • #1 10771114
    bmserwis
    Poziom 36  
    Ocena: 200
    Witam zastanawiam się nad zakupem kolorowej drukarki laserowej do domu, moje dotychczasowe obciążenie wydrukami to około 3000 stron rocznie (przez 6 lat na HP LJ1100 zrobiłem 18643 wydruki stąd średni) z tendencją wzrostową - przyjmijmy 4000 stron.
    Wydruki kolorowe - na pewno kilkadziesiąt stron miesięcznie, zastanawiałem się nad możliwością wydruku fotografii w domowych warunkach z wykorzystaniem laserowej drukarki, ale jest to sprawa drugorzędna.
    Odnośnie wymagań, przede wszystkim zależy mi żeby była kompaktowa (ograniczona powierzchnia) hałas, zanieczyszczenie środowiska, szkodliwe substancje w trakcie pracy są dla mnie sprawą nieistotną. Bardzo dobrze jeśli będzie miała możliwość podłączenia poprzez RJ45, idealnie jeśli poprzez WiFi (czyli jednym słowem printserver). Zależałoby mi także na możliwości łatwego używania materiałów nieoryginalnych oraz (czego niestety praktycznie nie widywałem w przeglądanych modelach) automatyczny duplex.
    Na chwilę obecną mój wybór padł na Samsung CLP-325W która poza duplexem spełnia w zasadzie wszystkie wymagania lub też Samsung CLP-320 (jedyne czym się różni to printserver z tego co zauważyłem ja natomiast posiadam printserver w routerze).
    Czy możecie doradzić najrozsądniejsze rozwiązanie?
  • REKLAMA
  • #2 10786533
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #3 11036345
    maciejf1
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    samsunga nie polecam nieekonomiczna w materiałach eksploatacyjnych
    niedawno kupiłem uzywana drukarkę HP Color Laserjet 4600DN za niecałe 350 złotych z przesyłką jak ci nie potrzebny duplex to można jeszcze taniej kupić
    tonery zasypka 500gram koszt nieco ponad 100 złotych z kila masz 3 nabicia na 8000 stron przy 5% pokryciu kartki wałek OPC za około 20 złotych wymiana raz na 5 nabić tonera
REKLAMA