Witam,
W pralce siwamat940xlspaliła mi się grzałka po 6 latach prania - przed świętami
.Zwarcie na grzałce wypaliło 4mm ścieżki koło przekaźników na płytce.Pralka w ogóle nie startowała display nic nie pokazywał. Zlutowałem ścieżkę i wróciło napięci na płytce i na displayu , lecz pralka nie zachowuje się normalnie .Słychać tylko cykanie cyk -cyk -cyk jednakowe na każdym położeniu programatora.
Dodatkowo jakby pralka była na płukaniu(wsumie to nie pamiętam czy nie stanęła w tym stanie pracy ) tak pokazuje dioda trybu pracy, a na displayu czasu pozostałego do końca prania można zobaczyć jakby jakiś kod bo jest tam dodatkowo pojedyńcza kropka, to nie standartowy punkt na displayu.Kod/display możecie zobaczyć w załączniku jpg.
Filtr przeciw zakłóceniowy jest ok przechodziło napięcie.Hydrostat nie sprawdzałem nie wiem jak ale chyba na tym etapie nie mam jak tego sprawdzić .Gdy wszystkie elementy wypnę z displaya poza wyświetlaczem programator pralki też robi cyk -cy-cyk i to samo pokazuje jak poprzednio opisałem, czyli albo płytka padła albo czarna mamba.
Mod. ROBSON33
Należy poprawnie wkleić foto zgodnie z tą instrukcją
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .
W pralce siwamat940xlspaliła mi się grzałka po 6 latach prania - przed świętami

Dodatkowo jakby pralka była na płukaniu(wsumie to nie pamiętam czy nie stanęła w tym stanie pracy ) tak pokazuje dioda trybu pracy, a na displayu czasu pozostałego do końca prania można zobaczyć jakby jakiś kod bo jest tam dodatkowo pojedyńcza kropka, to nie standartowy punkt na displayu.Kod/display możecie zobaczyć w załączniku jpg.
Filtr przeciw zakłóceniowy jest ok przechodziło napięcie.Hydrostat nie sprawdzałem nie wiem jak ale chyba na tym etapie nie mam jak tego sprawdzić .Gdy wszystkie elementy wypnę z displaya poza wyświetlaczem programator pralki też robi cyk -cy-cyk i to samo pokazuje jak poprzednio opisałem, czyli albo płytka padła albo czarna mamba.

Mod. ROBSON33
Należy poprawnie wkleić foto zgodnie z tą instrukcją
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2053101.html
Proszę poprawić post nie usuwając powyższego wpisu .