logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Fiat Bravo 1.4 12V 98r. dławi się, gaśnie, szarpie.

bartolomew 12 Kwi 2012 10:12 1091 1
REKLAMA
  • #1 10785288
    bartolomew
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Witam serdecznie, mam kilka pytań odnośnie tego wehikułu jakim jest moje Bravo 1.4 12V. Otóż od pewnego momentu (tj. końca zimy) jak tylko była wilgoć pojawiły się pewne problemy z którymi walczę do tej pory.
    1. Przy przyspieszaniu (nie zawsze ale często) zaczyna szarpać, dławić się, nie ma mowy o wyprzedzaniu. Miałem podobny problem w oplu ale to była kopułka i palec rozdzielacza. Tutaj jest cewka. Facet w sklepie mówił, że rzadko padają.
    Wymieniłem filtry paliwa i powietrza.
    2. Miałem problemy z odpalaniem w momencie gdy była duza wilgotność powietrza, wymieniłem przewody i świece. Ale problem czasem się pojawiał. Długo kręcił zanim odpalił.
    3. Podczas jazdy zdarza się, że przy zatrzymaniu się na światłach auto pracuje i raptem gaśnie. Z tym, że od razu odpala bez problemu.
    Zabrałem się za pomiar czujnika położenia wału, ale nie mogę go nigdzie zlokalizować. Można jakiś namiar na wtyczkę i czujnik? Czytałem na innym forum, że jest pod osłoną paska rozrządu. Ale też go nie znalazłem.
    4. Gdzie mogę dostać i jak to się za Boga nazywa: ostatni element na drodze wyjścia płynu do spryskiwania szyb (że tak to nazwę), plastikowe wpinki w maske gdzie regulujemy kąt strumienia płynu względem szyby. Dziadowskie plastikowe nie mają już możliwości regulacji.

PS. foto odnośnie pkt.3 mile widziane.
  • REKLAMA
  • #2 10806992
    bartolomew
    Poziom 10  
    Ocena: 9
    Problem rozwiązany.
    Pozdrawiam i zamykam temat.
    Dzięki wszystkim za pomoc.
REKLAMA