logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Skoda Octavia 1.9 TDI - huczący pasek rozrządu FLENNOR, opinie i przyczyny?

ventka 12 Kwi 2012 22:43 6623 6
REKLAMA
  • #1 10788031
    ventka
    Poziom 10  
    Ocena: 16
    Witam wszystkich forumowiczów. A więc jak w temacie. Zamontowałem klientowi do tej skodzianki kompletny rozrząd no i niestety huczy pasek. Przed wymianą było cicho. Części właściciel kupił sam, niestety firmy FLENNOR. Nie miałem nigdy styczności z tą firmą. Takich rozrządów robiłem dużo i nigdy problemów nie było, z tym że zawsze robiłem na dobrych częściach typu SKF, INA lub GATES. Silnik ma najechane około 330 tysięcy. To była 3 wymiana rozrządu. Moje pytanie: czy kiepski pasek czy też koła wypracowane? przed wymianą był pasek GATES i było ok. Jakie opinie o firmie FLENNOR? co to jest wogóle?
  • REKLAMA
  • #2 10788108
    kris81orzesze
    Poziom 18  
    Ocena: 134
    Z tanimi paskami tak to już jest.. Czasem nawet pasek conti czy gates też potrfi huczeć od razu po założeniu.. Nic na to nie poradzisz po jakimś czasie przestanie..
  • REKLAMA
  • #3 10798608
    Modern9
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    A może pasek jest za bardzo napięty? Czasami tak bywa. Jak sprawdziłeś napięcie paska?
  • REKLAMA
  • #4 10798805
    ventka
    Poziom 10  
    pasek nie jest za mocno napięty. napina go rolka ze sprężyną, no i są znaki odniesienia na rolce z jaką siłą trzeba napiąć wstępnie
  • REKLAMA
  • #6 10798856
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4421
    A potem rachunek wystaw, za darmo 5 razy nie będziesz wymieniał.
  • #7 13812381
    ventka
    Poziom 10  
    Dolatał rozrząd flennor do wymiany, ale jak go zdejmowałem to niemal rozsypał sie w rękach... Załorzyłem komplet skf i jest cicho.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik forum zgłasza problem z huczącym paskiem rozrządu w Skodzie Octavia 1.9 TDI po wymianie na części marki FLENNOR. Przed wymianą pasek GATES działał bez zarzutu. Forumowicze sugerują, że hałas może być spowodowany niską jakością nowego paska lub wypracowanymi kołami. Zwracają uwagę na możliwość zbyt dużego napięcia paska, jednak autor potwierdza, że napięcie jest prawidłowe. W jednym z komentarzy użytkownik wymienia, że po wymianie na zestaw SKF problem z hałasem ustąpił.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA