logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Telewizja przez neta? Czy to jest opłacalne? Jakie kanały można mieć?

A_r_K 06 Sty 2005 15:00 6438 11
REKLAMA
  • #1 1114846
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    Witam

Przeglądałem Allegro i natknołem się na telewizje przez neta czy ktoś może ni to obiaśnić i powiedzieć czy to jest opłacalne i jakie kanały bym miał??
    Oto link:http://allegro.pl/show_item.php?item=38486998
    (?)- ozdobnik? [h]
  • REKLAMA
  • #2 1114963
    ralph03
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    http://wwitv.com/portal.htm
    http://www.webtvlist.com/

W Wimanpie 5.xx jest tez sporo tej telewizji.

Tu jest sporo stacji. Ja moze bym kupil sobie cosik takiego, jakby byl TVN dostepny, a ze nie ma to nie bede placil za cos co moge miec za darmo.

Co do poslich stacji to nic specjalnego. Z tego co mi wiadomo to TVP1 to jest tylko Teleexpress, na dwójce chyba tylko Panorama.
    Najlepszym sposobem byloby napisac do kogos kto kupil. Fakt 3.50 to nie duze pieniadze wiec mozesz zainwestowac i opisać Nam czy warto :)
  • #3 1115627
    mruwa
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    jak to na allegro jest kupa sciem i przekretow. program do ogladania tv zamieszczam nizej i jest za free a nie za jakies trzypiendzisiat :D
    jednak trzeba miec jako takie łacze, bo mozna sie zalamac jak co 3 sekundy mamy napis [buffering], ale do radia jest idealny. Co do radia to mam tu jeszcze jeden program (zintegrowany z winampem), dzieki ktoremu mozemy nagrywac piosenki, ktore sa dzielone na oddzielne mp3 - bardzo dobra rzecz.
    pozdrawiam, mruwa.

PS. sorry ale nie moge dodawac programow jako zalacznikow (a juz chcialem zarobic pare punktow :D ):evil: , wiec daje linki:
    http://www.wuup.com - trzeba sie bezplatnie zarejestrowac
    http://nowe.pl/modules/mydownloads/visit.php?cid=8&lid=415
  • REKLAMA
  • #4 1115847
    A_r_K
    Poziom 29  
    Ocena: 24
    A jest jakaś mozliwość oglądania polskich stacij telewizyjnych przez neta ale 24na dobę??
  • #5 1115927
    longines
    Poziom 26  
    Ocena: 38
    A_r_K napisał:
    A jest jakaś mozliwość oglądania polskich stacij telewizyjnych przez neta ale 24na dobę??

I nie tylko polskich, ale musisz zainwestować w w kartę TV, którą potrafi obsłużyć program ProgDVB + programy do sharingu.
    No i znaleźć sobie jakiegoś chetnego w internecie, który będzie "dzielił się" sygnałem z satelity ... ale to ponoć nielegalne :D
  • REKLAMA
  • #6 1117668
    bonzo jan
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 46
    dvb mam w swoim kompie i moge sprzedac sprawna stery na plytce cd org za 150zl nie uzywam odp na pw bo nie chce sledzic tematu caly czas klopoty z tym mam
  • #7 1117969
    salemmtg
    Poziom 11  
    muj kumpel zakupił owy program,moge powiedziec tyle ze fajnie jest poogladac sobie vive albo czasem mtv udostepnia swoje teledyski,wtedy tylko dobry program do zapisywania obrazu i zgrywasz teledyski.jednak trzeba miec dobre łacze.koles napisał ze 256 kb styka,troszke bym powiedział ze raczej niestyka polecam 512 muj kumpel ma i na tym łaczu smiga normalnie a na 256 u mojego kuzynka troszke laguje ale nie najgorzej.
  • #8 1118036
    ralph03
    Poziom 19  
    Ocena: 4
    Vive to mozna sobie oglądnac wchodząc na strone viva.tv Link na samiutkiej górze (takie okienko)

Co do łacza to masz racje Viva nadaje w dwóch jakosciach jedna 56kbps i druga 300 kbps.
  • REKLAMA
  • #10 1118743
    Cichy666
    Poziom 20  
    Ocena: 30
    Witam!!!
    Niestety, ale do ogladania TV przez Net trzeba miec szybkie lacze, 128kb to stanowczo za malo zgadzam sie z mruwa ma calkowita racje!!! mozesz kupic np. na Allegro za 249 zl polskich karte i to bedzie najlepsze i najprostsze rozwiazanie...
    Pozdrawiam
  • #11 1119624
    yami0
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    249zl? cos za duzo podales taka karte mozna nabyc za o wiele mniej nawet w sklepie komputerowym
  • #12 1119632
    mruwa
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    ale moze chodzilo o karte satelitarna a nie telewizyjna

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy opłacalności i dostępności telewizji internetowej oferowanej na Allegro. Użytkownicy wskazują, że za niewielką kwotę można spróbować zakupić programy do oglądania telewizji przez internet, jednak jakość i dostępność polskich kanałów jest ograniczona – TVP1 i TVP2 oferują jedynie wybrane programy informacyjne, a brak jest popularnych stacji jak TVN. Do oglądania telewizji 24h potrzebna jest karta TV kompatybilna z programem ProgDVB oraz szybkie łącze internetowe (minimum 512 kbps), a także dostęp do sygnału satelitarnego, co bywa nielegalne. Alternatywnie polecano darmowe programy do oglądania i słuchania radia internetowego, które wymagają stabilnego łącza. Wspomniano o możliwościach nagrywania materiałów wideo i audio. Ceny kart TV i satelitarnych różnią się, a ich zakup może być bardziej opłacalny niż subskrypcja telewizji internetowej o niskiej jakości. Wskazano również strony z listami kanałów i programami do oglądania telewizji online.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA