logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wycenić instalację monitoringu: montaż kamer, rejestratora, routera ADSL?

nieznajomy7 16 Kwi 2012 16:57 832 1
REKLAMA
  • #1 10800724
    nieznajomy7
    Poziom 11  
    Ocena: 67
    Witam kolegów! zastanawiam się jak wycenić następujące prace ,dodam ,że w sumie zazwyczaj zajmuje się komputerami i sieciami LAN stąd moja niewiedza odnośnie wyceny systemów CCTV :
    1. Montaż 2 kamer analogowych zewnętrznych
    2. Montaż 2 kamer wewnętrznych - jakieś kopułkowe analogowe w metalowej obudowie
    3. Montaż zasilacza zbiorczego na ścianie obok rejestratora
    4. Montaż i konfiguracja rejestratora 4Xvideo (inwestor ma jakiś tam rejestrator BCS czy coś w tym stylu na 4 kamery)
    5. Instalacja nowego routera z modemem ADSL (neostrada) konfiguracja routera do podglądu zdalnego (czyli wiadomo przekierowanie portów plus konfiguracja ddns w routerze i założenie jakiegoś konta na dyndns bo wiadomo w neostradzie nie ma stałego IP)
    6. Instalacja programu do obsługi zdalnej i szkolenie z obsługi programu (to może być ciężka rzecz znając właściciela domku)

Montaż na budynku obłożonym klinkierem ,instalacja już istnieje (jest koncentryk + para zasilająca wyprowadzone do puszek na ścianach) ,jedynie w środku do jednej z kamer trzeba użyć skrętki która tam jest nie używana a chciałbym ją podłączyć do kamery przez jakiś konwerter UTP na BNC.
    Z przewodami jest ogólny bałagan nic nie oznaczone nic nie poukładane zgodnie z jakąś logiką -ogólnie gąszcz kabli do wszystkiego i myślę że trzeba trochę czasu aby sprawdzić te kable jakimś miernikiem

Nie mam firmy będę to robił na umowę o dzieło bo tamten gość chce mieć to w kosztach ,powiedzcie ile policzyć za coś takiego aby nie zniechęcić faceta ?

Moderowany przez sharp:

Jak już poniżej napisano - to dział techniczny.
    Regulamin p. 3.1.14. Zabronione jest publikowanie wpisów niezgodnych z tematyką danego forum lub wątku dyskusji.

• REKLAMA
  • #2 10800857
    scandaliks
    Poziom 25  
    Ocena: 54
    Tu pytaj o sprzęt nie o pieniądze.Post nie na miejscu.
REKLAMA