Laptop Asus K52jc z procesorem DualCore Intel Core i3 520M I grafiką Nvidia GForce 310M. System windows 7 oryginalny. Problem polega na tym że podczas gry jakiejkolwiek 3d choć testuje na Dark Sector zdarzają się co minute-dwie przycinki na okres 10-30sekund i w tym czasie słychać trzaski w głośnikach. Laptop zaczyna szumieć. Everest pokazuje wysokie temperatury które jednak mieszczą się w normie którą producent wskazuje. Pytanie czy temperatura procesora 86 stopni C i 88 a nawet 94 zaraz po zminimalizowaniu gry to faktycznie norma czy może być powodem tych objawów? Po wyłączeniu gry i odczekaniu temperatura procesora 64 i grafiki 64. Załączam raporty Everesta gdyby ktoś chciał zajrzeć. Dodam tylko że sterowniki są graficzne najnowsze ze strony nvidii. Pozostałe były dołączone przez producenta. Dodam tylko ze dysk sprawdzany był w serwisie i problemów nie znaleziono jak również HDTune nie znalazł problemów.Karta graficzna na chwile zniknęła ale po przywróceniu biosa do fabrycznych się odnalazla. Komputer miał format 2 dni temu. Nic nie pomogło. W załączniku podsumowanie komputera i raport z tzw. czujnika sporządzone przez Everest
EDIT: Dodaje logi z GPU-Z robione podczas gry w Dark Sector
Z moich obserwacji widzę że gdy gre miałem zminimalizowaną temperatura 80 i gpu load 0% po wejściu do gry gpu load skacze do 99 i temp rosnie. Przycinki zaczynaja sie gdy temp osiąga 94 i 95%. Przy minimalizacji gry bo zobaczyć odczyt temperatura zaczelęła spadać i gpu load spada. Następnie Wyłączyłem grę bez wchodzenia w nią dlatego nie ma gpuload.
Prosze o poproawienie mojego toku myślenia i pomoc w odnalezieniu rozwiązania
EDIT: Dodaje logi z GPU-Z robione podczas gry w Dark Sector
Z moich obserwacji widzę że gdy gre miałem zminimalizowaną temperatura 80 i gpu load 0% po wejściu do gry gpu load skacze do 99 i temp rosnie. Przycinki zaczynaja sie gdy temp osiąga 94 i 95%. Przy minimalizacji gry bo zobaczyć odczyt temperatura zaczelęła spadać i gpu load spada. Następnie Wyłączyłem grę bez wchodzenia w nią dlatego nie ma gpuload.
Prosze o poproawienie mojego toku myślenia i pomoc w odnalezieniu rozwiązania