logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Moov 500 - zawiesza się na ekranie startowym, brak połączenia z PC

Mateo_19_07 23 Kwi 2012 14:37 10408 5
REKLAMA
  • #1 10824744
    Mateo_19_07
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Witam serdecznie. Posiadam obecnie nawigację Mio Moov 500. Mam z nią następujący kłopot. Mianowicie po jej uruchomieniu pokazuje się tylko ekran startowy "Mio Explore more", dalej nic się nie dzieje, nie uruchamia się domyślna nawigacja (Automapa). Z tego co zauważyłem Mio była odblokowywana (Folder Cobia_500 na karcie pamięci). Kolejna rzecz jest taka, że po podłączeniu nawigacji do portu USB komputer nie czyta jej w ogole, nie wykrywa nowego urządzenia, mimo że świeci się czerwona kontrolka na nawigacji. I teraz moje pytanie, czy prawodpodobne jest to, że posypała się pamięć Flash? Czy ewentualnie jest możliwość jakakolwiek, żeby przywrócić tą nawigację do sprawności?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 10958818
    dejagore
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Witam!! Mialem ten sam problem i wbrew bzdurom ktore czytalem na tym forum nie potrzeba ani pomocy serwisu ani programatora czy tez jakichkolwiek specjalistycznych urządzeń. Potrzebny śrubokret krzyzak, karta SD i igła.
    Czysty ROM do pobrania tutaj:

MOOV 500

W folderze w przeciagu dwoch dni znajdzie sie dokladny opis jak wywolac niebieski ekran oraz ktore opcje wybrac by skutecznie wgrac ROM.

Calosc do wykonania samodzielnie w domu przedstawiona na tym filmiku.

FILM
  • REKLAMA
  • #4 10961316
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 923
    :arrow: dejagore

Jednemu się uda a drugi dobije nawkę.
    Metoda tak skuteczna jak w innym sprzęcie 9 nóżka, grzanie XBOXa w piekarniku itd.
    To takie elektroniczne voodoo i loteria.

Osobiście nie polecam.
  • REKLAMA
  • #5 10965730
    dejagore
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Rozumiem do czego zmierzasz, ta metoda jest efektem braku alternatywy. Serwis firmowy tego nie naprawia tylko od razu wymienia płyte = koszt okolo 150 zł z przesyłką. Niestety jest to kwota równa wartości używki. Zatem nic do stracenia poprostu :). Link podany powyzej zawiera juz wszystkie potrzebne pliki oraz instrukcje "krok po kroku".
    Pozdrawiam
  • #6 11231755
    83cichy
    Poziom 11  
    Ocena: 28
    dejagore - Dzięki twojemu rozwiązaniu uratowałem moov 500. Jako alternatywa i nie mając już nic do stracenia, rozwiązanie bardzo dobre.
    Dziękuje i pozdrawiam
    cichy
REKLAMA