logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nokia 8210 - wyłącza się przy dzwonieniu ale dalej dzwoni

afolek 08 Sty 2005 07:31 1293 4
  • #1 1119807
    afolek
    Poziom 10  
    witam

mam taki problem kupiłem nokie 8210. wszystko z nia chodziło ok. ale zmieniałem obudowe i porozkrecałem ją i potem chcialem zlozyc spowrotem no i złozyłem. tyle ze teraz jak zalacze to dizala, wysyłanie smsów działa, ale najlepszy motyw jest przy wykonaniu połączenia, po napisie przekazywanie połączeń:włączone, telefon się wyłącza ale sygnały idą zawsze 2 nawet jak momentalnie zaraz wyciągne baterie to sygnały są. prosze powiedzcie co sie moglo do cholery jasnej stac

Dodano po 32 [minuty]:

i jeszcze jedno wypadła mi z niego blaszka w kształcie litery L powiedzcie gdzie ja wsadzić bo nie iwem skad wyleciała, tzn z okolic wibry ale jak dokładnie
  • Pomocny post
    #2 1119867
    i_wiki
    Poziom 24  
    Ocena: 100
    ja bym proponowal sprawdzic baterie na poczatek
  • #3 1120071
    svinx
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    dlaczego sygnały dzwonią mimo ze telefon jest wyłączony? ponieważ zdążyłeś wysłać "polecenie" do operatora zeby sie połączył i on to robi zakazdym razem, tak sie dzieje na kazdym telefonie gdy wyjmiesz z niego baterie po zainicjowaniu połączenia!
    lekarstwo: próbowałeś wrocić do starej obudowy? jak nie to sprubój, a by najmiej rozkreć to cacko jeszcze raz i przeczyść wszystkie styki. Moze gdzieś śrubke za mocno dokreciłeś albo nie dokręciłeś!
    powodzenia!
  • #4 1122371
    afolek
    Poziom 10  
    poczyscielem wszystkie styki rozkrecilem, zrobilem co umialem i lipa. stweirdzilem wiec ze skocze do klegi ma servis gsm, przychodze do niego mowie ze mam taki i taki problem, i chce sie połaczyc a telefon działa ! ??? ja ogupiałem zielonego pojecia nie mialem czamu, teraz chodzi bez problemu. dziwi mnie tylko czemu 10 minut przed przuyjazdem do niego sie wylączł :-) on powieidzal zebym se baterie zmienil bo ponoc przy wykonaniu połaczenia porzebuje wiekszego napieca . tak tez zrobie.

dzieki Wam za pomoc
  • #5 1122546
    rayan_
    Poziom 13  
    Ocena: 6
    z tego wynika ze wystarczy jak telefon znajduje sie w pomieszczeniu w ktorej znajduje sie osoba na rzeczy znajaca i sam sie naprawia
REKLAMA