logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia 8210. Gdy dzwonię to wyłącza się po par sekundach lub minutach.

Haczyk 19 Sty 2005 23:03 1175 6
  • #1 1153503
    Haczyk
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Mam nokię 8210 kupiłem ja całkiem niedawno po paru dniach okazało się że jak dzwonię to po paru minutach lub sekundach wyłacza się w zależności jak naładowana jest bateria....już czytałem troszkę na ten temat i zorientowałem się że może być uszkodzona końcówka mocy....chciałbym się dowiedzieć ile taka naprawa by kosztowała i czy to ię wogóle opłaca....jestem z Wrocławia mój numer GG 2266164...proszę o rady i najszybszy kontakt

Pozdrawiam
  • #2 1153605
    Bartazz
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Moim zdaniem bateria jest do wymiany, są to baterie starej technologii jeszcze Ni-Cd-mowe więc bateria moze wskazywac na maksymalne naładowanie ale w czasie wykonywania połączenia albo rozmowy a wtedy pobor jest najwiekszy moze poprostu sie wyłączać i tyle. Proponuje sprawdzenie na innej baterii...POZDRAWIAM
  • #3 1153644
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    Bartazz co Ty piszesz jakie Ni-Cd...?? Widziałeś chociaż taką baterię?? Ni-MH były w starszych modelach (starszych od 8210). W 8210 były oryginalnie Li-ion więc coś nie trafiłeś....

Haczyk coś ciekawie szukałes że było opisane tylko o PA, zacznij od sprawdzenia na innej baterii (w 95% pomaga i jest wszystko ok).
  • #4 1153645
    metal
    Poziom 13  
    To moze byc wina softa lub bateri. bo koncowka mocy jak by Ci padla to juz na dobre i wogole by sie nie chcial kom wlaczac.
    pozdro
  • #5 1153668
    Kristoff10
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 54
    metal kolejny się znalazł który wie najlepiej... jak chcesz wiedzieć z uszkodzoną końcówką mocy telefon się włączy... i nawet będzie normalnie działał tylko nie będzie zasięgu. Może być tak ze się wyłącza podczas rozmowy i to też może być wina końcówki. Soft - wątpię... jeszcze takiego uszkodzenia nie widziałem.... na 95% wina baterii.
  • #6 1153696
    sqnhead
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Tak Jak Krostoff mówi. Na dzień dobry bateryjka, niema co sperać w środku, wymiana bateri jest prostsza hehe chyba że sie myle.

Pozdrówka
  • #7 1153836
    Bartazz
    Poziom 11  
    Witam ponownie oczywisicie mialem na mysli baterie Ni-MH, to sorka za pomyłkę myślałem ze jeszcze w 8210 były Ni-MH ale co do baterii miałem rację..WYMIENIĆ albo chociaż sprawdzić na innej!!! POZDRAWIAM

Podsumowanie tematu

✨ Problem z telefonem Nokia 8210 polega na tym, że podczas wykonywania połączeń urządzenie wyłącza się po kilku sekundach lub minutach, co może być związane z poziomem naładowania baterii. Dyskusja wskazuje, że najprawdopodobniejszą przyczyną jest zużyta lub uszkodzona bateria, a nie uszkodzona końcówka mocy. W modelu 8210 oryginalnie stosowano baterie litowo-jonowe (Li-ion), a nie Ni-Cd czy Ni-MH, co jest istotne przy diagnozie. Uszkodzenie końcówki mocy raczej skutkowałoby brakiem zasięgu, a telefon nie włączałby się wcale. Zaleca się sprawdzenie działania telefonu na innej, sprawnej baterii lub jej wymianę jako najprostsze i najczęściej skuteczne rozwiązanie problemu. Wątpliwości co do oprogramowania (softu) są mało prawdopodobne w tym przypadku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA