logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić rozdzielczość 720x576p w PowerStrip na Radeon X1300?

sebbo14 28 Kwi 2012 15:57 3631 7
REKLAMA
  • #1 10841056
    sebbo14
    Poziom 9  
    Witam. Mam problem z programem PowerStrip i ustawieniem odpowiednich rozdzielczości. Zakupiłem konwerter VGA - EURO z instrukcją konfiguracji za pomoca PowerStripa. Wszystko jest dobrze dopóki nie trzeba zmienić rozdzielczości dla telewizora - kiedy ją zaznaczam (720x576p) i wciskam "dodaj nową rozdzielczość" to w poprzednim oknie rozdzielczość zmienia się tylko na sekundę, a dalej zostaje 2767x576 . Karta graficzna to Radeon X1300, system Vista 32bit, PowerStrip 3.90, na 3,77 to samo... Próbowałem też Multiresem, ale kiedy klikne na niego w tray'u to się wyłącza. Nawet kiedy wyłącze PowerStripa to na telewizorze widać, że rozdzielczość jest zmieniona na 720x576p, ale nie mogę ustawić odświeżania. Proszę o pomoc, pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 10847201
    sebbo14
    Poziom 9  
    Proszę o pomoc, to naprawdę pilne!
    Zmieniłem system na XP i to samo - o dziwo na monitorze nr.1 wszystkie ustawienia zapisują się prawidłowo, ale nie mogę ustawić odświeżania i rozdzielczości na tym wejściu dla telewizora, kiedy nie widzę ekranu (przy rozdzielczości 720x576 monitor się wyłącza z komunikatem o błędnej rozdzielczości, a przy telewizorze nie ustawię, bo pojawiają się tylko białe pasy zmieniające się zależnie od rozdzielczości. Próbowałem też programem RivaTuner - nie wiem jednak jak tam ustawić to tak, aby się zapisało. Proszę, to pilne! :cry:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10847210
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    sebbo14 napisał:
    konwerter VGA - EURO

Co to za konwerter chyba nie w formie zwykłego kabla ?
    sebbo14 napisał:
    telewizora

To telewizor CRT ?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #4 10847240
    sebbo14
    Poziom 9  
    Dzięki za szybką odpowiedź :)
    Tak to telewizor CRT.
    Konwerter wygląda tak:

Jak ustawić rozdzielczość 720x576p w PowerStrip na Radeon X1300?
    Nie kosztował on mało, a sprzedawca zapewniał, że będzie działać.
  • REKLAMA
  • #6 10847312
    sebbo14
    Poziom 9  
    Ten post w pierwszej połowie opisuje mój problem z rozdzielczością, problem w tym, że ustawiam na różne sposoby rozdzielczość, ale nadal automatycznie zmienia się na 2767x576 przez co obraz nie jest wyświetlany poprawnie. Odświeżanie mam już ustawione poprawnie.
  • Pomocny post
    #7 10847314
    Bródka
    Poziom 42  
    Ocena: 723
    michald napisał:
    Na nozke 16 EUROSCART trzeba podac napiecie +5V ale przez rezystor 100-120 ohm bez tego rezystora nie ktore telewizory nie chca sie przelaczyc.

A to ?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #8 10847491
    sebbo14
    Poziom 9  
    Nie mam aktualnie możliwości sprawdzenia.
    Sprawdziłem jednak, że kabel działa przy telewizorze LCD, przy CRT już nie. Próbowałem też przez VRC, ale też nie działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z ustawieniem rozdzielczości 720x576p w programie PowerStrip dla karty graficznej Radeon X1300. Po dodaniu nowej rozdzielczości, system automatycznie zmienia ją na 2767x576, co uniemożliwia prawidłowe wyświetlanie obrazu na telewizorze CRT. Użytkownik próbował różnych rozwiązań, w tym zmiany systemu operacyjnego na XP oraz użycia programu RivaTuner, jednak bez sukcesu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że problem może wynikać z używanego konwertera VGA-EURO, który nie obsługuje odpowiednich sygnałów, co potwierdza, że telewizor CRT może nie być kompatybilny z tym rozwiązaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA