PowerStrip pozwala precyzyjnie ustawiać parametry wyświetlania obrazu. Jednak ja mam pewien problem. Posiadam kartę graficzną ATI Radeon 9200. Problem zaczyna się w momencie, gdy chcę ustawić tryb z przeplotem. Jeżeli wyłączę program PowerStrip i w systemowym oknie ustawien ekranu ustawię rozdzielczość i otworzę zaawansowane właściwości, żeby ustawić szybkość odświeżania, to w niektórych trybach pojawia się pozycja "47Hz z przeplotem". Po włączeniu tego trybu obraz jest wyświetlany z przeplotem, ale prawidłowo. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w tym momencie uruchomić PowerStrip i ustawić częstotliwość odświeżania, front porch, back porch i inne parametry. Obraz przez ten cały czas wyświetla się prawidłowo. Schody zaczynają się w momencie, gdy z poziomu programu PowerStrip chcę włączyć przeplot. Wtedy obraz jest zupełnie dziwaczny. Przez Windows nie można włączyć przeplotu dla dowolnej rozdzielczości, a zwłaszcza dla własnoręcznie zdefiniowanej (brak pozycji "47Hz z przeplotem" na liście częstotliwości odświeżania w oknie ustawień ekranu Windows). Wyświetlanie obrazu z przeplotem jest przydatne do używania konwertera VGA2TV zbudowanego na układzie AD725AR.
Czy istnieje inny program niż PowerStrip, który pozwala włączyć dowolną rozdzielczość i dowolną częstotliwość odświeżania dla każdej rozdzielczości zarówno z przeplotem, jak i bez przeplotu? Wygląda na to, że moja karta graficzna może pracować z przeplotem, tylko coś PowerStrip szwankuje, jeśli chodzi o uruchomienie przeplotu.
Załączam zdjęcie monitora wyświetlającego poprawny obraz i obraz nieprawidłowy zaraz po włączeniu przeplotu w PowerStrip.
Czy istnieje inny program niż PowerStrip, który pozwala włączyć dowolną rozdzielczość i dowolną częstotliwość odświeżania dla każdej rozdzielczości zarówno z przeplotem, jak i bez przeplotu? Wygląda na to, że moja karta graficzna może pracować z przeplotem, tylko coś PowerStrip szwankuje, jeśli chodzi o uruchomienie przeplotu.
Załączam zdjęcie monitora wyświetlającego poprawny obraz i obraz nieprawidłowy zaraz po włączeniu przeplotu w PowerStrip.