Mam pin zegarów i ecu,ale nic z tego.Próbowałem nowy transponder dopasować kluczyk działa a ecu zablokowane. Sterownik silnika ma błąd - magistrala can brak połączenia z zegarami. Wydaje mi się że ecu to immo 3 a zegary immo 2, dlatego nie można tego dopasować.
Do zegarów can dochodzi sprawdziłem nawet przejście i sygnał can od zegarów do ecu.Myśle że na tych zegarach nie zadziała.Zastanawiam się jak zrobić immo off.Wtedy powinen odpalić....
✨ Użytkownik poszukuje sposobu na odczytanie PIN-u lub wyłączenie immobilizera (immo off) ze wsadu EPROM 95040 w sterowniku Bosch ME7.5 (0261207819) w samochodzie VW Bora 2.0 benzyna z 2001 roku. W dyskusji pojawiają się różne metody, takie jak odczyt PIN-u z licznika, dopasowanie ECU do zegarów, a także sugestie dotyczące użycia emulatora. Użytkownik posiada PIN-y zarówno z zegarów, jak i ECU, jednak napotyka problemy z połączeniem magistrali CAN między tymi komponentami, co uniemożliwia uruchomienie pojazdu. Wskazano również na możliwość dokodowania nowego transpondera po PIN-ie z licznika. Wygenerowane przez model językowy.