logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku przy nagrywaniu z karty PixelView w VirtualDub po instalacji sterowników

sanchoo 08 Sty 2005 16:29 1188 3
REKLAMA
  • #1 1120758
    sanchoo
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam! mam karte PixelView. Zainstalowalem program JTV, wszystko działało ok! stacje dzwiek bez problemów. Gdy chciałem coś nagraź, zaistalowałem virtualdub. Odpaliłem virtualdub nasteponi captureTV u wywalilo mi cos w stylu "nie znaleziono zadnego urzadzenia do przechwytywania obrazu". Poszukalem na forum znalazlem btwdmdrvinstaller5.3.8 zaisntalwoaem... odpalam viurtual dub. ok fajnie zgrywa.. ale juz bez dziweku:/ a program ktorym ogladalem tv JTV wiesza sie odrazu:( pomocy!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1122083
    plik4
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    Witam !!!
    Tez posiadam taka karte i urzywam programu zamieszczonego nizej. Co do obslugi pierw uruchamiamy flycap pozniej program do ogladania TV od karty. NAstawiamy opcje preview w flycap. Wybieramy odpowiedni sygnal wejscia nagrywania dzwieku w ustawieniach windowsoskich. I mozemy nagrywac naciskajac Start w flycap. Oczywisci eMOzna nastawic kodeki jakosc i welkosc obrazu i dzwieku. Aha codo Virtual dub to nei polecam aelnei ma dzwieku bo nie masz wybranego odpowiedniego wejscia na karcie muzycznej do nagrywania (to samo trzeba zrobic w Flycap) Mam nadzieje ze pomoglem jak cos to jeszcze wyjasnie. pozdrawiam.
    Załączniki:
    • FlyCap.sfx.exe (407.29 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1122570
    sanchoo
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    dzieki wielkie.
    Wszystko gra, zgrywanie nie ma problemu, ale mam teraz problem z: nie moge usatwic kompresji, zadnego kodeka wywala mi blad "plik jest uzywany" a jesli zgrywam bez kodekow to gora obrazu jest na dole a dol na gorze :)
  • #4 1122944
    plik4
    Poziom 26  
    Ocena: 12
    Hmmm.... Ciezka sprawa ale ja bym na twoim miejscu reinstalowal wszystkie kodeki i pokombinowal i ustawieniach kodeków bo nic innego nie przychodzi mi na mysl.
REKLAMA