logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Intaslacja Windowsa 7 na E: Błąd CHKDSK ! Bluescreen Poprawione

pacik19 03 Maj 2012 20:11 1518 7
REKLAMA
  • #1 10857186
    pacik19
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    Witam, Mam ogromny problem otóż zainstalowałem Windowsa 7 Ultimate na XP i mam 2 systemy oczywiście orginalne.
    I teraz mam ogromny kłopot jak włączę Windowsa 7, to znaczy ta końcówka instalacji i się resetuję komputer jest coś takiego.
    Włączanie systemu po kilku sekundach wyskakuję Bluescreen noi co teraz robić.
    Wyprzedzę odpowiedzi tak na XP pisałem CHKDSK /f a potem CHKDSK /f e: także napisałem d:
    Screen:

Sprzęt to:
    Procesor: Intel Pentium D 805
    Płyta główna: 775Twins-HDTV
    Karta Graficzna:Radeon X1600 PRO
    Ram:DDR2 2GB PC2-5300 (333MHz)
    Dysk Twardy:Samsung SP2004C (200GB)

HD Tune:
    Intaslacja Windowsa 7 na E: Błąd CHKDSK ! Bluescreen Poprawione Intaslacja Windowsa 7 na E: Błąd CHKDSK ! Bluescreen Poprawione

Ps1. Smart:
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10857227
    MARCIN.SLASK
    Specjalista AGD
    Ocena: 2636
    Podaj dane SMART.
    Błąd (niebieski ekran) może być powodowany błędnym bootowaniem, uszkodzony sprzęt - dysk.
  • REKLAMA
  • #3 10857242
    pacik19
    Poziom 18  
    Przepraszam jestem troszkę zielony mam pobrać program Smart czy w HD Tune jest Smart?!
  • Pomocny post
    #4 10857249
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3565
    pacik19 napisał:
    Przepraszam jestem troszkę zielony mam pobrać program Smart czy w HD Tune jest Smart?!

Zakładka "Heath".

I od razu poczytaj:
    Procedura naprawczo testująca dla HDD
  • #5 10857294
    pacik19
    Poziom 18  
    Już jest Smart :) .. Czekam na dalsze odpowiedzi. Dziękuję.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #7 10860126
    pacik19
    Poziom 18  
    dobrze robi się wszystko z Poradnika HDD a ja w tym czasie się spytam coś bo ja z Pulpitu XP Instalowałem Windowsa 7 a nie z Bootowania płyty bo jak z bootowania robiłem to nie wykrywało dysków czy może być tak że np gdy nie mam sterowników pod 7 to mi się nie będzie kontynuowało instalowanie?
  • #8 10880974
    pacik19
    Poziom 18  
    Dobra. Sam sobie poradziłem Wystarczyło pobrać stery na 7.. :D Dam pomógł niektórym osobą :D

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zainstalował Windows 7 Ultimate obok Windows XP, napotykając problem z bluescreenem podczas uruchamiania systemu. Po wykonaniu polecenia CHKDSK na dysku E: oraz D:, problem nie ustąpił. Użytkownicy forum zasugerowali sprawdzenie danych SMART dysku twardego oraz wykonanie procedury naprawczo-testującej. Użytkownik zainstalował Windows 7 z pulpitu XP, co mogło być przyczyną problemów z wykrywaniem dysków. Ostatecznie, po pobraniu odpowiednich sterowników do Windows 7, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA