Witam posiadam Peugoeta 206, został kupiony w rodzinie dokładnie w lutym 2000 roku od 3 lat (dokładnie w lipcu) ja jestem właścicielem, samochód ma dokładnie 136 tys km, oprócz tego ze już powoli zastanawiam się nad regeneracja tylnej belki to przez ostatnie pol roku sprzęgło zaczęło mi się ślizgać. Jest to trochę dziwny objaw, kiedy zaczyna się ślizgać, jeżdżę wolniej delikatniej nie przekraczam 2tys obrotów i wtedy ślizganie ustaje i potem mogę nawet zmieniać biegi przy 3tys obrotów i sprzęgło jak nowe, po jakimś czasie znów się ślizga. Nie ma problemu z ruszaniem tylko przy wyprzedzaniu na 3/4 biegu, czy raczej muszę się już śpieszyć z wymiana sprzęgła (a i dodam jeszcze że od grudnia zaczęło mi łożysko w sprzęgle popiskiwać przy ruszaniu pedałem sprzęgła) ? Również ostatnio zacząłem słyszeć pompę paliwa, przy włączaniu zapłonu stacyjka słyszę jak się włącza, ale po odpaleniu silnika już cichnie. Zawsze tankuje samochód do pełna kiedy się zapali rezerwa. Odnośnie rozrządu, wg książki producenta pierwsza wymiana rozrządu powinna być przy 120tys km. Brat(poprzedni właściciel) wymieniał pierwszy raz rozrząd w 2007 przy przebiegu 83 tyś wiem czym grozi zerwanie paska rozrządu dlatego się zastanawiam czy już się powoli tym martwic czy spokojnie do 2014 lub 160tys km przebiegu mogę poczekać ? Dodam iż samochodem dosyć mało jeżdżę kiedy go kupiłem od brata miał 113tys km w tej chwili ma 136. Przypomniał mi się jeszcze jeden mały mankament, mianowicie tylne bębny (o Chryste panie zaczynam się modlić) w dniu odbioru samochodu od brata zaciski się rozleciały (stał miesiąc zaciągnięty na ręcznym) od tej pory przy hamowaniu (a zwłaszcza tylko ręcznym) to czuć dosyć mocne chwianie się całego tylu pojazdu. Po pierwszej zimie kiedy go miałem to tylne hamulce całkowicie przestały działać, po odwiedzinach u mechanika wymienić samo regulator wymienił, cylinderki oraz zregenerował same zaciski, tylne hamulce powróciły ale chwianie nie ustąpiło, co z tym fantem zrobić ? Chciałem się rozeznać w mojej sytuacji, jeśli w złym dziale napisałem to z góry przepraszam i dziękuje za wszystkie odpowiedzi.