Witam serdecznie
Tak jak w temacie mam problem ze swoim przenośnym dyskiem LG HDD HXD5 750GB.
Od razu przejdę do rzeczy. Podłączyłem swój dysk do USB. Po około 30 sekundach mój laptop wykrył go nie jako LG External HDD Drive tylko jako DYSK LOKALNY L:. Oczywiście mogę zapomniec o kliknięciu na właściwości tego dysku L. Próby te kończą się na niezłej ścince systemu
Po dłuższej chwili wyskakuje mi okienko z informacją że konieczne jest sformatowanie dysku by móc z niego korzystac. Oczywiście wolałbym tego uniknąc i zależy mi na danych które tam się znajdują. Po kliknięciu anuluj wyskakuje okienko z informacją błędu CRC Gdy próbuję usunąc bezpiecznie dysk przez systemowe narzędzie do bezpiecznego usuwania nośników jest widoczna informacja o nazwie mojego dysku czyli LG External HDD Drive.
Mianowicie gdy podłączałem dysk wczoraj (6.05.12r) dysk reagował normalnie, czyli tak jak zawsze do tej pory. Zazwyczaj staram się usuwac dysk "bezpiecznie". Może wczoraj nieświadomie usunąłem dysk przez proste wyciągnięcie USB i zastanawiam się czy ta procedura nie przyczyniła się do owego problemu...
W załączniku dodaje SMARTA dysku zrobionego przez CrystalDiskInfo.
Moje pytanie to:
Czy istnieje jakakolwiek możliwosc odzyskania danych z dysku? Proszę o podpowiedzi w tym temacie oraz będę wdzięczny za pomocne instrukcje, rady, odsyłanie do przydatnych stron www.
Tak jak w temacie mam problem ze swoim przenośnym dyskiem LG HDD HXD5 750GB.
Od razu przejdę do rzeczy. Podłączyłem swój dysk do USB. Po około 30 sekundach mój laptop wykrył go nie jako LG External HDD Drive tylko jako DYSK LOKALNY L:. Oczywiście mogę zapomniec o kliknięciu na właściwości tego dysku L. Próby te kończą się na niezłej ścince systemu
Mianowicie gdy podłączałem dysk wczoraj (6.05.12r) dysk reagował normalnie, czyli tak jak zawsze do tej pory. Zazwyczaj staram się usuwac dysk "bezpiecznie". Może wczoraj nieświadomie usunąłem dysk przez proste wyciągnięcie USB i zastanawiam się czy ta procedura nie przyczyniła się do owego problemu...
W załączniku dodaje SMARTA dysku zrobionego przez CrystalDiskInfo.
Moje pytanie to:
Czy istnieje jakakolwiek możliwosc odzyskania danych z dysku? Proszę o podpowiedzi w tym temacie oraz będę wdzięczny za pomocne instrukcje, rady, odsyłanie do przydatnych stron www.