logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Firefox zawiesza się co 1-2 minuty, 100% CPU, i7 875K, Windows 7, co robić?

elly1337 08 Maj 2012 08:16 2858 2
REKLAMA
  • #1 10873316
    elly1337
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Witam. Mam taki problem że Firefox średnio co 1-2 minuty się zawiesza na jakieś 5-10 sekund. Jest to okrutnie wkurzające. Obserwując status użycia procesora, widzę, że jeden (czasem dwa, czasem nawet cztery) z wątków jest używany w 100% przez ten czas co Firefox wisi. Dodam, że nie zależy czy Firefox ładuje stronę, czy nie. Odkąd zacząłem pisać ten topic, zawiesił się już dwa razy, a to przecież tylko kilka zdań.

Specyfikacja komputera:
    Procesor i7 875K (4x2,93Ghz), 4 GB RAM, GeForce 8800 GTS, 3 dyski WD 500 GB, Windows 7.

Dodam, że niczego nie zmieniałem, a problem zaczął pojawiać się dzisiaj. Oraz:
    - nie mam włączonych aktualizacji ani w Firefoxie, ani w Windowsie
    - nie aktualizowałem niczego na komputerze
    - nie instalowałem nowych dodatków do Firefox'a
    - dyski nie są uszkodzone
    - nie mam uruchomionych żadnych dodatkowych programów których nie miałem uruchomionych wczoraj (a wczoraj wszystko działało)

Co mogę w tym wypadku zrobić? Wyczyszczenie tempa, cookies, ustawień FF, resety kompa, etc. - nic nie pomogło. Czytałem wiele tematów z podobnym problemem ale NIC nie pomaga.

Czy format to jedyne rozwiązanie? Bo za wszelką cenę chcę tego uniknąć?
  • REKLAMA
  • #2 10873373
    matzg
    Poziom 35  
    Ocena: 358
    Witam.
    Jaka wersja FF ?
    Sprawdź czy wyłączenie plugin-container rozwiąże problem.
  • #3 10873402
    elly1337
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    Miałem wersję 11.

Dobra, wyczytałem gdzieś że profile Firefox'a ulegają czasem uszkodzeniu. Wywaliłem Firefox'a poprzez Dodaj usuń programy, następnie wywaliłem wszystkie profile/pozostałości w %appdata% i w Program Files, po czym zainstalowałem od nowa FF i wydaje mi się że problem zniknął, tak więc zamykam.
REKLAMA