Witam,
Mam Poloneza Caro Plus 1.6 GLS (wielopunkt) z 2001r i chciałbym odłączyć immobilaizer by móc dorobić kluczyk bez immo ponieważ mam tylko jeden kluczyk i w razie zgubienia to bedzie problem.A za kluczyk z immo trzeba dość drogo zapłacić.Probował ktoś z tym coś działać?
Tak wygląda ten sterownik immo:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
próbowałem lecz nie do końca rozumiem działanie immo.
Pomierzyłem napięcia na wszystkich wyprowadzeniach w dwóch przypadkach:
-przy podłączonej cewce przy stacyjce
-przy odłączonej cewce przy stacyjce,
i nic sie na tych wyprowadzeniach nie zmienia.
Wiem napewno że immo odłącza przekaźnik od pompy ale musi coś jeszcze odłączać(może wtryski),bo przy zwarciu przekaźnika(na krótko) pompa działa ale samochód nie odpali.Czytałem że pomaga zmiana programu w immo ale to w moim przypadku nie wchodzi w gre.
I moje pytanie w związku z tym:
Czy mógłby ktoś opisać jak pozbyć sie tego immo bez przeprogramowywania?(czyli zmianie połączeń lub stworzenia jakiegoś dodatkowego prostego układu)
Prosze o pomoc,
Pozdrawiam,
Mam Poloneza Caro Plus 1.6 GLS (wielopunkt) z 2001r i chciałbym odłączyć immobilaizer by móc dorobić kluczyk bez immo ponieważ mam tylko jeden kluczyk i w razie zgubienia to bedzie problem.A za kluczyk z immo trzeba dość drogo zapłacić.Probował ktoś z tym coś działać?
Tak wygląda ten sterownik immo:
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
próbowałem lecz nie do końca rozumiem działanie immo.
Pomierzyłem napięcia na wszystkich wyprowadzeniach w dwóch przypadkach:
-przy podłączonej cewce przy stacyjce
-przy odłączonej cewce przy stacyjce,
i nic sie na tych wyprowadzeniach nie zmienia.
Wiem napewno że immo odłącza przekaźnik od pompy ale musi coś jeszcze odłączać(może wtryski),bo przy zwarciu przekaźnika(na krótko) pompa działa ale samochód nie odpali.Czytałem że pomaga zmiana programu w immo ale to w moim przypadku nie wchodzi w gre.
I moje pytanie w związku z tym:
Czy mógłby ktoś opisać jak pozbyć sie tego immo bez przeprogramowywania?(czyli zmianie połączeń lub stworzenia jakiegoś dodatkowego prostego układu)
Prosze o pomoc,
Pozdrawiam,