logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polonez Caro PLUS 1.6 GLS odłączenie immobilaizera

Danul 08 Maj 2012 21:18 1782 7
REKLAMA
  • #1 10875972
    Danul
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam Poloneza Caro Plus 1.6 GLS (wielopunkt) z 2001r i chciałbym odłączyć immobilaizer by móc dorobić kluczyk bez immo ponieważ mam tylko jeden kluczyk i w razie zgubienia to bedzie problem.A za kluczyk z immo trzeba dość drogo zapłacić.Probował ktoś z tym coś działać?

Tak wygląda ten sterownik immo:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

próbowałem lecz nie do końca rozumiem działanie immo.

Pomierzyłem napięcia na wszystkich wyprowadzeniach w dwóch przypadkach:

-przy podłączonej cewce przy stacyjce
    -przy odłączonej cewce przy stacyjce,

i nic sie na tych wyprowadzeniach nie zmienia.

Wiem napewno że immo odłącza przekaźnik od pompy ale musi coś jeszcze odłączać(może wtryski),bo przy zwarciu przekaźnika(na krótko) pompa działa ale samochód nie odpali.Czytałem że pomaga zmiana programu w immo ale to w moim przypadku nie wchodzi w gre.

I moje pytanie w związku z tym:

Czy mógłby ktoś opisać jak pozbyć sie tego immo bez przeprogramowywania?(czyli zmianie połączeń lub stworzenia jakiegoś dodatkowego prostego układu)

Prosze o pomoc,
    Pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 10875982
    damdam

Poziom 34  
    Ocena: 948
    Nie da rady bez programowania. Rozwiązanie nieco idiotyczne jest takie - dorób sobie dwa klucze nowe, bez transpondera, temu który masz teraz utnij grot, i przyklej do pętli immo.
    Konto firmowe:
    ACME Damian Michalski
    Boczna 3a, Żory, 44-240 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #3 10876211
    Danul
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Dzięki damdam za podpowiedź.
    Prawde mówiąć to myślałem o takim rozwiązaniu,ale myślałem że są inne sposoby aby to zrobić;)
  • #5 10876326
    ftp.kowal
    Poziom 36  
    Ocena: 1839
    Moim skromnym zdaniem jeśli jest takie immo to powinno dać radę je wywalić bez większego problemu. Chociaż z poloneza nigdy nie wyciągałem więc mogę się mylić. Trzeba by było po kabelkach prześledzić w którym miejscu i co rozłączają. W sumie koledze za wiele tu nie można pomóc bo tematy odnośnie usunięcia immobilizera są usuwane, jeśli oczywiście zabrną za daleko w szczegóły.
  • REKLAMA
  • #6 10876356
    damdam

Poziom 34  
    Ocena: 948
    Twoja porada kol.Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany szczególnie zasługuje na w/w usunięcie.....
    Konto firmowe:
    ACME Damian Michalski
    Boczna 3a, Żory, 44-240 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #7 10876393
    ftp.kowal
    Poziom 36  
    Ocena: 1839
    Napisałem przecież, że mogę się mylić. A jeśli tak to przepraszam za wprowadzenie w błąd. Po prostu przy tych które ja wywalałem obyło się zawsze bez problemów.
  • #8 10876645
    Pawel wawa
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4429
    ftp.kowal napisał:

Napisałem przecież, że mogę się mylić.

Mylisz się. Na tym zakończmy. :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający Poloneza Caro Plus 1.6 GLS z 2001 roku poszukuje sposobu na odłączenie immobilizera, aby móc dorobić kluczyk bez transpondera. W dyskusji pojawiają się różne sugestie, w tym dorobienie kluczy bez transpondera i przyklejenie ich do pętli immobilizera. Inni użytkownicy zauważają, że usunięcie immobilizera może być trudne i wymaga dokładnego śledzenia połączeń elektrycznych. Wskazano również, że niektóre metody mogą być kosztowne, a szczegóły dotyczące usunięcia immobilizera są często usuwane z forów.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA