Witam. Na wstępie chcę zaznaczyć, że znam FAQ i szukałem tego o co chcę zapytać ale nie znalazłem albo znalazłem coś co mnie w pełni nie satysfakcjonuje wiec jestem zmuszony założyć nowy wątek:
Planuje zakup CB do samochodu + antena i...
1. Jaki model wart jest polecenia? Od razu zaznaczam, ze chce kupic tanio i ciekawi mnie Alan 100+ Jestem kompletnym amatorem i chce używać CB głównie na trasach (np. ostrzeganie o patrolach policji
2. Jak rozumiem nie jest wymagana rejestracja i opłaty więc po zakupie montuję i śmigam - zgadza się?
3. Gdzie znajde jakiś artykuł o używanym slangu CB i ogólnie o zasadach panujących w eterze (przestudiowałem stronę www.radio.org.pl ale nie znalazłem tego co chciałem)?
4. Na jakim kanale gadają samochodziarze? Jest jakiś wspólny czy trzeba jakoś się wywoływać? Dajmy na to jak mam zapytać pozostałych userów czy na trasie na której jade stoją miśki z suszarką?
5. Czy każdy ma jakis nick w eterze czy co? Jak sie wywołuje kogoś?
Wiem, ze to lamerskie pytania ale ja jestem LAJKONIKIEM
Pozdrawiam w Nowym Roku i mam nadzieje do usłyszenia w eterze
Planuje zakup CB do samochodu + antena i...
1. Jaki model wart jest polecenia? Od razu zaznaczam, ze chce kupic tanio i ciekawi mnie Alan 100+ Jestem kompletnym amatorem i chce używać CB głównie na trasach (np. ostrzeganie o patrolach policji
2. Jak rozumiem nie jest wymagana rejestracja i opłaty więc po zakupie montuję i śmigam - zgadza się?
3. Gdzie znajde jakiś artykuł o używanym slangu CB i ogólnie o zasadach panujących w eterze (przestudiowałem stronę www.radio.org.pl ale nie znalazłem tego co chciałem)?
4. Na jakim kanale gadają samochodziarze? Jest jakiś wspólny czy trzeba jakoś się wywoływać? Dajmy na to jak mam zapytać pozostałych userów czy na trasie na której jade stoją miśki z suszarką?
5. Czy każdy ma jakis nick w eterze czy co? Jak sie wywołuje kogoś?
Wiem, ze to lamerskie pytania ale ja jestem LAJKONIKIEM
Pozdrawiam w Nowym Roku i mam nadzieje do usłyszenia w eterze