Witam
Kupilem sobie podczerwien Jeteye na com z nadzieja ze zrobie sobie pilota do kompa. Zaopatrzylem sie rowniez w program Girder 3.2 z pluginem IgorPlug-3 ( pobrane z http://tg.kosz.choszczno.net/index.php?go=pliki ). Instalacja bez problemu plugin widzany przez program. Dzialam na Windowsie XP
Podczerwien podpiolem pod com2 ( pod com 1 mam czytnik kart, to cos zmienia? ) Zainstalowalem sterowniki dla tego Jeteye i zaznaczylem ze ma dzialac na porcie com2 ( widzi go pieknie w menadzerze urzadzen, z komorka dziala). Wlaczam girdera, zanzaczm plugin igora ustawiam go na port com2 (DSR). Zonk wyskauje w momencie proby wlaczenia urzadzenia wyjsciowego, wyskakuje blad: "Unable to open COM port" i nic sie nie da zrobic.
Mam plyte Abit nf7-s, ustawienia BIOS:
OnBoard Serial Port 1: 3F8/IRQ4
OnBoard Serial Port 2 auto ( probowalem 2F8/IRQ3 )
- Irda WYLACZONA. Musialem tak zrobic bo z wlaczona irda przy instalowaniu sterow do JetEye nie moglem ustawic portu COM2 jedynie COM1
Ustawienia Irdy byly takie:
-OnBoard Ir Function: IrDA
- RxD, TxD Active Hi, Lo
- IR Transmission Delay: Enabled
- IR Function Delay: Full
- Use Ir Dins: IR- Header
Probowalem wersji Girdera od 3.0 po komercyjnego 3.3
Pytania...
1. Co moze byc nie tak?
2. Jakie powinny byc ustawienia biosa?
3. Jezeli mam podczerwien pod COM to czy IrDA powinna byc wlaczona?
4. Jak ktos ma na bank dzialajaca wersje Girdera i plugin prosil bym o link lub maila na sadu(_at_)ekontra.com
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
Kupilem sobie podczerwien Jeteye na com z nadzieja ze zrobie sobie pilota do kompa. Zaopatrzylem sie rowniez w program Girder 3.2 z pluginem IgorPlug-3 ( pobrane z http://tg.kosz.choszczno.net/index.php?go=pliki ). Instalacja bez problemu plugin widzany przez program. Dzialam na Windowsie XP
Podczerwien podpiolem pod com2 ( pod com 1 mam czytnik kart, to cos zmienia? ) Zainstalowalem sterowniki dla tego Jeteye i zaznaczylem ze ma dzialac na porcie com2 ( widzi go pieknie w menadzerze urzadzen, z komorka dziala). Wlaczam girdera, zanzaczm plugin igora ustawiam go na port com2 (DSR). Zonk wyskauje w momencie proby wlaczenia urzadzenia wyjsciowego, wyskakuje blad: "Unable to open COM port" i nic sie nie da zrobic.
Mam plyte Abit nf7-s, ustawienia BIOS:
OnBoard Serial Port 1: 3F8/IRQ4
OnBoard Serial Port 2 auto ( probowalem 2F8/IRQ3 )
- Irda WYLACZONA. Musialem tak zrobic bo z wlaczona irda przy instalowaniu sterow do JetEye nie moglem ustawic portu COM2 jedynie COM1
Ustawienia Irdy byly takie:
-OnBoard Ir Function: IrDA
- RxD, TxD Active Hi, Lo
- IR Transmission Delay: Enabled
- IR Function Delay: Full
- Use Ir Dins: IR- Header
Probowalem wersji Girdera od 3.0 po komercyjnego 3.3
Pytania...
1. Co moze byc nie tak?
2. Jakie powinny byc ustawienia biosa?
3. Jezeli mam podczerwien pod COM to czy IrDA powinna byc wlaczona?
4. Jak ktos ma na bank dzialajaca wersje Girdera i plugin prosil bym o link lub maila na sadu(_at_)ekontra.com
pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc