logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Girder 3.2.9pre1 na WinXP - zawieszanie po kilku sygnałach z pilota

Krzol 31 Maj 2005 11:59 1289 2
REKLAMA
  • #1 1538364
    Krzol
    Poziom 11  
    Witam

Złożyłem adapter zgodnie z tym schematem http://www.elektroda.net/dla_kompa/girder.html i zwarłem piny 1 i 3 na wtyczce (bez tego Igor nie odczytuje kodów z pilota). Niby wszystko działa poprawnie - program dobrze sczytuje kody z pilotów (nie wszystkich), ale po odebraniu ok. 5 sygnałów następuje zwis, tzn. program i Winda działają, jednak Grinder jakby nie odbierał sygnałów z pilota (lampka pozostaje zielona po naciśnięciu przycisku na pilocie). Trzeba mi włączyć Grindera jeszcze raz, albo wyłączyć i włączyć Input Devices w programie, by ponownie odebrał następne kilka sygnałów.

Czy ktoś z was miał podobny problem, albo zna jego rozwiązanie?

Moja konfiguracja to: WinXP, płyta na Nforce2, Girder 3.2.9pre1 (podobno ostatnia darmowa wersja), plugin IgorPlugXP (prosto ze strony autora), porządny kabel 2m (cała elektronika na wtyczce).
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1551771
    ajni
    Poziom 20  
    Ocena: 56
    Ja mam 3.0.21 i pod 98 wszystko chodziło spoko pod XP działo się to co piszesz. U mnie wystarczyło wyjść w ustawienia wtyczki Igor SFH-56 device wybrać Input Signal DCD (do tego momentu jest jak w instrukcji) a pod Xp trzeba jeszcze wybrać Advanced i w Command order ustawić 0. Po takim zabiegu powinno wszystko chodzić. Jeśli nie spróbuj zainstaliwać USERPORT do zdobycia na stronkach z oprogramowaniem do komórek.
  • #3 1551848
    Krzol
    Poziom 11  
    Moje rozwiązanie tego problemu:
    Ściągnąłem starszą wersję Igora (do tej pory miałem IgorPlugXP), rozwarłem piny 1 i 3 (były potrzebne do IgorPlugXP), a w ustawienia Igora są domyślne tzn. Input Signal jest DSR.
    Wszystko działa!
REKLAMA