logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki kupić zestaw głośników 5.1 do 800-1000zł?

MiSZgtv 12 Maj 2012 00:30 2247 1
REKLAMA
  • #1 10886592
    MiSZgtv
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam
    Chcę kupić zestaw głośników 5.1 w cenie 800-1000zł, ale nie znam się na tym nie jestem melomanem itp. Sprzęt ma służyć do muzyki, filmów i gier. Będzie grał w pokoju 28m2. Moje wymagania co do zestawu są takie, że musi być jednocześnie podłączony pod komputer i tv, żebym mógł sobie wybrać źródło odtwarzania dźwięku, kolumny głośnikowe muszą być do powieszenia ponieważ w każdym rogu pokoju mam poprowadzone pod tynkiem kable.

Zastanawiałem się nad zestawem:
    LOGITECH Z-906 5.1 Z906
    i jakimś kinem domowym z serii panasonica, ponieważ posiadam tv panasonica P50ut30e, chociaż odtwarzacz dvd/bluray nie jest mi niezbędny.

Temat może wydać się śmieszny ale po prostu nie znam się na tym, a chciałbym kupić zestaw nowy średniej klasy ale najlepszy w tej kwocie ;)
  • REKLAMA
  • #2 10886881
    Pablo1964
    Moderator
    Ocena: 642
    Może trochę droższy ale na pewno lepszy i bardziej funkcjonalny będzie zakup prostego amplitunera KD z zestawem kolumn 5.1 (albo 5.0 i ewentualny późniejszy zakup subwoofera). Do amplitunera podłączysz zarówno tv jak i komputer i jeszcze pozostanie możliwość podłączenia jakiegoś dodatkowego urządzenia. Jeden zestaw kolumn obsłuży wszystko a jakość dźwięku będzie przyjemna dla ucha.
REKLAMA