logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark IMPACT s305 - Zacinanie papieru przy wciąganiu z podajnika, nowa drukarka

Darektbg 12 Maj 2012 15:16 2781 4
REKLAMA
  • #1 10888069
    Darektbg
    Poziom 21  
    Ocena: 21
    Drukarka nowa, prosto ze sklepu.
    Drukarka ma problem z wciąganiem papieru z podajnika. Kiedy papier dochodzi do separatora podciąga kartkę ok. 1cm i wyświetla błąd informujący o zacięciu papieru. Po anulowaniu błędu drukuje na tej podciągniętej kartce normalnie. Mogę ręcznie "popchać" kartkę za każdym razem i wtedy działa. Jeżeli zrobię tak z więcej niż jedną kartką(w podajniku będzie więcej niż jedna sztuka) to wciągnie cały plik kartek do drukowania.

Rozwiązanie wydaje się bardzo proste - gwarancja, jednak sklep jest oddalony od miejsca zamieszkania ponad 70km, więc wolałbym mieć pewność, że problem leży po stronie drukarki zanim ją odwiozę. Może ktoś spotkał się z takim problemem?
  • REKLAMA
  • #2 10888100
    jkbgajda
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Być może kupiłeś wadliwy egzemplarz.
    Jeśli możesz to oddaj na gwarancję.
  • REKLAMA
  • #3 10888127
    Darektbg
    Poziom 21  
    Ocena: 21
    Z gwarancją pewnie nie będzie problemu, tylko chciałem się wcześniej upewnić żebym nie jechał z nią kawał drogi na darmo. Na czas transportu do sklepu tusze powinny być jakoś zabezpieczone? Chciałbym pokazać w sklepie osobie która będzie ją przyjmować na gwarancje w czym problem.
  • REKLAMA
  • #4 10888150
    jkbgajda
    Poziom 23  
    Ocena: 26
    Nie musisz mówić im w czym problem bo oni zazwyczj wymieniają po prostu sprzęt na nowy.
  • #5 10888484
    sonne2
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    Mogłeś dostać na dzień dobry uszkodzony sprzęt. Ja kupiłem router w dużej sieci komputerowej. Przychodzę do domu, instaluje wszystko, kombinuje sprzęt nie działa. Idę drugiego dnia oddać sprzęt, sprzedawca chętnie oddaje, a ten, który ja kupiłem z powrotem pakuje do opakowania i pewnie sprzeda kolejnemu klientowi.
    Dobrze, że mi go wymienił, ale mój stracony czas i zużyte paliwo?
    Ty pewnie też dostałeś bubla. Oddaj go do sklepu.
REKLAMA