logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

drukarka Lexmark Z815- wcinanie papieru,krzywe pobieranie

peaceofcooler 19 Kwi 2005 15:49 2790 5
REKLAMA
  • #1 1419172
    peaceofcooler
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Moja drukarka pomimo tego że jest użytkowana w należyty sposób, wcina kartki papieru , lub krzywo drukuje. Ale to nie wszystko mam ją miesiąc a juz wyczerpały mi się tusze a wcale dużo nie drukowałem.
  • REKLAMA
  • #2 1419971
    merkurus
    Poziom 21  
    Ocena: 47
    Jeśli drukarka jest już trochę stara lub stoi w kurzącym się miejscu to myślę a raczej na pewno masz zabrudzony wałek podający i ciągnący papier dlatego papier nierówno jest wciągany i się niszczy. Jeśli chodzi o wkłady to pewnie ci zaschły jeśli rzadko drukujesz trzeba je udrożnić. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1423955
    peaceofcooler
    Poziom 11  
    drukarka ma dopiero 3 miesiące i to raczej nie jest problem wałka bo jest czyszczony, a i co w sprawie dużej ilości zużywanego tuszu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 1424125
    groovee
    Poziom 20  
    Ocena: 5
    A jestes pewien ze tusz sie zuzyl a nie zasechl jak pisal kolega wyzej?? jesli drukarka krzywo wciaga papier to znaczy ze albo masz zle zalozony podajnik lub nie dosuniete 'dopychacze' albo brudne ktores z kolek wciagajacych papier... jesli jedno sie zabrudzi [moglo byc cos na kartce jak wosk czy inne rzeczy ktore po prostu cos zabrudzily] zdejmij obudowe i zobacz kiedy kartka zaczyna 'skrecac'
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1424135
    jrobs
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam.
    Niestety te tanie drukarki takie są.Sam ma Z25 i prawie identyczne problemy.Papier krzywo wciąga (dobrze że chociaż w miare równo drukuje) , a o pojemności tuszy startowych szkoda pisać,po prostu są tylko na testy :) PO prostu znikoma pojemność.
  • #6 1424173
    peaceofcooler
    Poziom 11  
    no i tu sie z kolegą zgadzam zastosuje sie do tych wskazówek i dam znac co sie bedzie działo.
REKLAMA