Trafił do mnie monitor DELL 1528-LS z objawami gubienia synchronizacji przy zmianie częstotliwości. Rzeczywiście kilka minut po właczeniu przy próbie zmiany rozdzielczości obraz zachodziła na siebie i był niejako przesunięty a nawet powielony w poziomie a przy niektórych cęstotliwościach skakał również w pionie.Zaznaczam że na samym początku po załaczeniu rozdzielczość dało sie zmienić, psuć zaczynał sie po kilku minutach. Dodatkowo zauważyłem że w panelu sterowania diody często swiecą po kilka na raz, a powinna tylko jedna.wiec i procek tu Zilog Z0862040 wiesza sie. Powymieniałem kondki w układzie od poziomu i pionu oraz układ od pionu TDA 8172.Po wymianie sytuacja poprawiła sie i dłużej pracował monit poprawnie okolo 2 godziny dało sie zmianiać rozdzielczośc.Ale pozostawało wieszanie sie procka. Pomyślelem że może napięcia skaczą chociaż pomiierzyłem je na początku i wszysko było w porządku.Jednak podstawiłem elki w zasilaczu.a napięcia stale kontrolowałem.Sytuacja znów uległa poprawie mionit działa kilka godzin ale procek stale sie wiesza..Niepokojące jest to że wszystki elemanty w tym monicie które mają radiator grzeją sie do takich temperatur że jest to aż nieprawdopodobne....Pomóżcie...HELP Me wymiękam przy tym...