Mam telewizor samsung ck-5373t, problem w nim polega na tym że po włączeniu natężenie głosu wynosi 255 (co nie powinno mieć miejsca gdyż regulacja jest od 0 do 100), telewizor jest wtedy bardzo głośny ( ciężko wytrzymać bez zatykania uszu ). Można potem normalnie zmniejszyć natężenie głosu i po zmianie kanałów pozostaje już ta zmniejszona wartość, lecz gdy się go wyłączy i potem znowu włączy sytuacja się powtarza za każdym razem. Wewnątrz stan wizualny nie wskazuje na jakiekolwiek przepalenie. Podejrzewam więc pamięć EEPROM, chociaż z drugiej strony można zapisywać nowo wyszukane kanały oraz inne ustawienia np. kontrast, jasność. Oprócz wymienionej usterki szwankuje panel czołowy pod ekranem (wciskając zmiany głośności zmienia się program tak jakby sąsiedni klawisz się wcisnął ) nie znam jeszcze powodu gdyż nie przyglądałem się temu problemowi, wspominam o tym gdyż może istnieć związek w który mocno wątpię. W załączniku znajduje się schemat opisywanego TV. Proszę o poradę (Czy wymieniać pamięć EEPROM? ) gdyż nigdy nie spotkałem się jeszcze z tym problemem a wymieniając pamięć zapewne będę musiał ją zaprogramować.