logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak ładowania w MZ ETZ 250 - czy wymiana regulatora pomoże?

duszek:) 16 Maj 2012 05:34 1218 0
REKLAMA
  • #1 10900629
    duszek:)
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam.
    Zwracam się do Was z pytaniem, jaka może być przyczyna braku ładowania w MZ ETZ 250.
    Przeglądałem trochę forum i znalazłem podobny temat.. Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    "..Zakładam, że żarówka i oprawka są OK. Instalacja połączona bez pomyłki? Akumulator OK.
    Odepnij kabel zielono-czerwony od końcówki 61 regulatora i dotknij do masy. Kontrolka ładowania (czerwona lub zielona przy jednym "zegarze") powinna zaświecić. Jeżeli nie świeci podążaj w/w kablem do "zegara" i tam szukaj.
    Jeżeli świeci, to dotknij tąże końcówką kabla do DF regulatora. Ma też świecić!
    Jeżeli nie świeci, to masz problem z alternatorem. Szczotki lub wirnik nie mają przejścia do kabla masy. Jeżeli zaświeci, to uszkodzony regulator". U mnie kontrolki świecą..,czy to oznacza, ze wymiana regulatora pomoże?
    Znalazłem jeszcze jedno zdjęcie dodaje w załączniku..
    Mógłby ktoś opisać skąd tak mniej więcej idą te kable od tej kostki na środku zdjęcia pod cewka, jak powinny być podłączone, czyli które w które miejsca?
    Z góry dziękuję za odpowiedź.

----
    Wydzielono z tematu: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    przez Rycho T dnia 16.05.2012 5:34
    Załączniki: Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
REKLAMA