logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Serwis LPI Vialle Peugeot 406 – szarpanie, nierówne obroty, gazownik Sosnowiec

Two6Player 18 Maj 2012 11:25 4696 3
REKLAMA
  • #1 10909613
    Two6Player
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Witam jestem nieszczęśliwym posiadaczem instalacji LPI Vialle w peugeocie 406. Na luzie delikatnie skaczą obroty (tylko przy wyłączonej klimie) i do 2 tys obrotów jak dam gaz w opór auto szarpie zwłaszcza na 5tym biegu. Mógłby mi ktoś polecić dobry serwis / gazownika jak najbliżej Sosnowca? Wiem że niestety jest z tym bardzo ciężko ;/ wszędzie słyszę tylko "Vialle? tego to tutaj nie zrobimy"
  • REKLAMA
  • #2 10910929
    pcnetwork
    Poziom 13  
    Ocena: 14
    Z twojego opisu można wywnioskować że jest za duża dawka paliwa.
    Na benzynie to samo się dzieje?
    Serwisu nie znam dobrego niestety (wiem że jest z tym problem) ja zawsze mówię co mają zrobić i oni wykonują wszystko na moje zlecenie.
    Jeśli potrafisz to sprawdź co soda lambda pokazuje wtedy będziesz pewien czy jest za bogato w mieszance
  • REKLAMA
  • #3 10911718
    AArti
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Zanim cokolwiek zaczniesz robić z instalacją gazową dobrze by było, żebyś upewnił się, że od strony benzynowej z silnikiem wszystko jest ok np.zapłon(świece,cewki...),lambda, krokowy, przepustnica itp itd.
    Jeżeli benzynowo będzie ok to wtedy trzeba popatrzeć w instalację gazową.Przyczyn szarpania może być kilka - od błachostek po poważne naprawy.
    W razie problemów z instalacją zapraszam do siebie na weryfikację/naprawę.
  • #4 11893028
    Two6Player
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    wybaczcie że odpisuje dopiero teraz.

rozwiązanie było banalnie proste ;) świece załatwiły sprawę. 30 tyś km bez problemu.
    Szykuje się znów do zmiany świec bo pojawiają się takie same objawy ale jak na razie znacznie mniej intensywne niż wtedy.
REKLAMA