logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór tabletu do 400 zł z dobrym ekranem do czytania i YouTube

adamkus 18 Maj 2012 15:29 5219 9
  • #1 10910248
    adamkus
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Witam, tablet będzie głównie używany do czytania, Internet(obsługa Flash), YouTube, filmy, gry niekoniecznie. Z racji tego chyba wyświetlacz jest najważniejszy. Uwagę zwracałem na procesor min. 1GHz – chociaż GHz – GHz nie równy i 512MB. Po przeszukaniu wuja Google wybrałem 4 modele:

1. Tracer OVO 1.2 – 399 zł
    2. Tablet Tab A73 – 369 zł
    3. Tablet GoClever Tab R74 – 389 zł
    4. Lark FreeMe 70.2s - 379 zł

Teraz zastanawiam się, który ma lepszy ekran, działa w miarę płynnie, może znacie inne modele z ekranem pojemnościowym warte uwagi? Ale przedział cenowy max 400 zł. Najlepiej wydałbym 300 zł, ale w tym przedziale, to chyba nic nie znajdę w miarę użytecznego.
  • #2 10912324
    Ireo
    Poziom 10  
    Ja poleciłbym Ci ekran pojemnościowy.Wtedy komfort korzystania z internetu jest znacznie większy.
    Polecam Ci Tracer OVO 1.2
  • #3 10912930
    okokpopo1
    Poziom 35  
    Ocena: 26
    Najlepszy jest Tracer OVO 1.2 – 399 zł. Ma najmocniejszy procesor i grafikę. Da się nawet na nim pograć.Ma też dużą pamięć 8gb.
  • #4 10912973
    kubahpi
    Poziom 21  
    Ocena: 166
    Tablet Goclever TAB A73 jest również godny polecenia. Ma identyczne parametry co OVO 1.2.(trochę mniejsza pamięć i taktowanie procesora, lecz sam procesor ten sam ) Tab A73 jest świetnie wykonany. Nie jedna z czołowych firm produkująca tablety może mu pozazdrościć. Tylna pokrywa jest zrobiona z aluminium, na którym nie powstają żadne odciski palców, tak jak to bywa w przypadku obudowy z tworzyw. Android na nim działa płynnie, bez zacięć. Strony internetowe ładują się również szybko.
  • #5 10915997
    rrr7
    Poziom 9  
    wypowiem się na temat 2 (krótko) bo mam* :

goclever A73 - duzo roboty przy nim było po zakupie na szczęście jest pewne forum o androidzie gdzie można znaleźć pomoc ( update androida do 4.0, trzeba kupic karte pamieci np 16gb bo 4 to do niczego nie starczy (faktycznie jest 2 bo drugie 2 jest zajęte standardowo, można podkręcić procek do 1.2 - programem :( ), wykonanie dość solidne , wszystkie filmy hd działają jak do tej pory , kamera beznadziejna do tego umieszczona w rogu (dodajmy dolnym rogu - projektant był deb...m) klawisze także rozmieszczenie tragiczne , najwieksza jednak porażka to wejście ładowania wtyczka bardzo łatwo wypada , bateria słaba ,
    Zalety - Nadal działa !!!, popularny - przez biedronkę więc można liczyć na forum na jakieś wsparcie, za 369 zł można kupić jako zabawkę , sprawdza się w tym do czego go kupiłem.

Ovo tracer 1.2 - opiszę tylko różnice , to nowsza wersja A73 kilka rzeczy poprawionych
    In plus, więcej pamieci ok 6mb dostępne, już lepiej ale dalej mało , podkręcony procek standardowo ;) nie trzeba programów, ekran taki sam może być szału nie ma, kamera także beznadziejna , ale przynajmniej na srodku a nie w rogu , standardowo android 4.0
    In minus : wykonanie - biały plastik ładny ,ale bardzo szybko sie porysuje, brak pseudo metalowej ramki wokół ładniej wygląda ale jak spadnie to rozwali się na 100%, wszystkie wady bateria, wtyczka ładowania itd pozostały i przede wszystkim szlag go trafił po godzinie zabawy dodatkowo uszkodził dane na karcie SD i zdjęcia z komunii stracone :( jednym słowem badziew, na szczęsie od reki wymieniony (widocznie to normalne w tych tabletach więc sprzedawcy nie robią problemu), można kupic za 400 jak się lubi biegać do serwisu.

Dla dzieci się nada... poczytać e-booka , zagrać w angry , czy oglądnąć bajkę.

o innych nie pisze bo ich nie miałem.. lepsze napewno nie są ...
  • #6 10916138
    andreneus
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    A ja polecam tablet firmy lark

Android 4.0
    multitouch
    odtwarza filmy w hd.
  • #8 10919529
    adamkus
    Poziom 11  
    Ocena: 19
    Dzięki za odpowiedzi - ostatecznie zdecydowałem się na Tracer OVO 1.2.
    Jednym z argumentów przemawiających, to dostępność w Carrefour ("pod nosem") w razie reklamacji nie trzeba bawić się w wysyłki.

Trochę się nim pobawiłem (3 rozładowania na ful - więc 1h ma już za sobą) i po wgrywałem co trzeba. Muszę stwierdzić, że nie jest tak źle, a nawet powiedziałbym nieźle jak na 399 zł.
  • #9 10932675
    rrr7
    Poziom 9  
    kubahpi napisał:
    rrr7 w temacie jest mowa o goclever A73 a nie R73 są to zupełnie dwa "różne światy". Różnica pomiędzy tymi tabletami jest ogromna.

Poprawiłem . Powinno być A73 nie R73 mowa o tablecie sprzedawanym również przez biedronkę swego czasu.
  • #10 11364576
    Xyfka
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    A co sadzicie o modelach Pentagram Eon Prime 7" A8-1.2GHz 8GB [P 5330] i Pentagram TAB 7.0 7" A8-1.2GHz 8GB [P 5331]? Ma to ktos, ktos testowal? Parametry jak na ta cene sa rewelacyjne...

Procesor Allwinner Tech A10, 1,2 GHz
    System operacyjny Android 4.x
    Przekątna ekranu 7 cali
    Rodzaj matrycy TN
    Matryca rozdzielczość 800x480 (panoramiczna)
    Pamięć operacyjna 512 MB lub 1 GB
    Pamięć wbudowana Flash 8 GB
    Czytnik kart microSD, microSDHC
    Ekran dotykowy
    Akumulator wbudowany litowo-polimerowy 3300/3900 mAh
    itd...

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat wyboru tabletu do 400 zł, który będzie używany głównie do czytania, przeglądania internetu oraz oglądania filmów na YouTube. Wśród polecanych modeli znajdują się Tracer OVO 1.2, GoClever Tab A73, GoClever Tab R74 oraz Lark FreeMe 70.2s. Tracer OVO 1.2 wyróżnia się mocniejszym procesorem i większą pamięcią, co czyni go dobrym wyborem. GoClever Tab A73 również ma dobre parametry, ale wymaga dodatkowych aktualizacji i pamięci. Lark FreeMe 70.2s jest chwalony za obsługę HD i multitouch. Użytkownicy podkreślają znaczenie ekranu pojemnościowego dla komfortu korzystania z internetu. Ostatecznie, autor zdecydował się na Tracer OVO 1.2 ze względu na dostępność i pozytywne opinie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA