logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak znaleźć odpowiedni sterownik do karty Radeon HD 4870?

vixavenn 23 Maj 2012 00:22 3685 4
REKLAMA
  • #1 10925254
    vixavenn
    Poziom 9  
    Witam Chcialbym Was prosic w znalezieniu sterownika do mojej karty graficznej "Radeon HD 4870".Odkad mam kompa zawsze mialem "GeForce..." dlatego nie mialem problemow ze sterami.Ostatnio wlasnie padla mi karta i jak zwykle chcialem kupic cos z GeForce'a...,jednak kupilem Radeona , bo byl w promocji.Nie lubie instalowac sterownikow , ktore sa razem z grafa , dlatego zaczalem szukac najnowszych ale nie za bardzo moge znalesc.Poza tym ( szukajac ich na necie ), wyczytalem ze jest problem z nowymi sterami pod ta karte.Czy moglby mi ktos z Was doradzic co mam zrobic - jaki w koncu ten sterownik ? A tak przy okazj- chociaz wiem, ze to nie ten dzial z takim zapytaniem - moze ktos wie, dlaczego ta karta tak glosno chodzi ,jak suszarka do wlosow ? Probowalem zmniejszyc obroty wiatraka na karcie przez RivaTuner ale jakos mi nie wychodzi.Z gory dziekuje za kazna odpowiedz.
  • REKLAMA
  • #2 10925323
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4862
    Sterowniki są na stronie AMD. Odnośnie wentylatora się nie wypowiem, bo nie wiem jaką masz dokładnie kartę graficzną i z jakim chłodzeniem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10925326
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8239
    Witaj,
    Sterowniki powinny być dostępne na stronie amd: http://support.amd.com/us/Pages/AMDSupportHub.aspx - przeklikaj kolejno Desktop Graphic / Radeon HD Series / HD4xxx / i swój system.

Nie słyszałem o problemach z nowymi sterownikami, więc najlepiej zainstalować, a jak będą sprawiać problemy to wtedy wycofać się do starszej wersji.

Jakiej firmy jest ta karta? Niestety wydziela ona porządne ilości ciepła, jeśli trafiłeś wersję z chłodzeniem referencyjnym to działa jak powinno. Nie radzę też zmniejszać ręcznie obrotów na wentylatorze chłodzącym (chyba że kolega chce już tę kartę wymieniać z okazji przegrzania). Można zamontować na niej lepsze chłodzenie, będzie ciszej.
  • REKLAMA
  • #4 10926645
    galusek29
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Ja osobiście polecam zainstalować sterowniki dołączone do płyty. Ja mam Radeon'a HD 4650 1GB od ASUS i polecam od tej firmy, ponieważ zamieszczają na karcie radiator i bardzo cichy wiatrak, cichszy nawet od tego co mam na procku. Podaj jakiej firmy masz karte.
REKLAMA