Witam, nie jestem pewien czy piszę w dobrym dziale, gdyż problem mój dotyczy po części hydrauliki. Od jakiegoś czasu zaczął mi szwankować piec gazowy dwufunkcyjny firmy Ferroli. Problem polega na tym, że piec nie zawsze się zapala przy odkręcaniu ciepłej wody, a podczas kąpieli wielokrotnie potrafi przestać grzać i zapalać się na nowo. Doszedłem do wniosku, że to wina zapchanego filtru skośnego, który nigdy nie był czyszczony bo po prostu nie dało się go odkręcić.
W tej chwili zdenerwowanie moje osiągnęło zenitu i postanowiłem, że odkręcę go za wszelką cenę. Jest to jednak niewykonalne...śruba jest już wyszczerbiona, a nie udało mi się ruszyć jej ani o mm. Są jakieś sposoby aby odkręcić ją bez wyrwania rury ze ściany? Nie wiem czy mogę użyć na tym WD40, gdyż jest tam gumowa uszczelka i czy w ogóle coś to da.
W tej chwili zdenerwowanie moje osiągnęło zenitu i postanowiłem, że odkręcę go za wszelką cenę. Jest to jednak niewykonalne...śruba jest już wyszczerbiona, a nie udało mi się ruszyć jej ani o mm. Są jakieś sposoby aby odkręcić ją bez wyrwania rury ze ściany? Nie wiem czy mogę użyć na tym WD40, gdyż jest tam gumowa uszczelka i czy w ogóle coś to da.