Rozumiem, że chodzi Ci o cenę kopii w usługach ksero.
Cena kopii zależy wyłącznie od twoich umiejętności naprawczych i dostępie do części.
Jeżeli będziesz miał dostęp do tanich części, sam sobie wszystko zrobisz i będziesz miał dużo klientów, to przy cenie 10 gr. za kopię będziesz zarabiał.
Jeżeli chodzi o kupno, to pewnie zaraz ktoś Ci coś zaoferuje.
KLIJENTÓW JUŻ MAM, A NARAZIE DZIERŻAWIĘ KSEROKOPIARKI I CHCIAŁBYM SIĘ ZORIENTOWAĆ ILE MOGĘ ZAOSZCZEŃDZIĆ NA KOSZTACH, A DZIERŻAWA KOSZTUJE MNIE 7 GR OD KOPII PLUS PAPIER. MAŻE KTOŚ WIE JAK SERWISOWO ZATRZYMAĆ LICZNIK?
oszukasz mechanicznym a zmoczysz na elektronicznym nie można go oszukać .
jak stać cię żeby płacić za dzierżawę kup sobie maszynę na raty .
Maszyna Twoja i jeszcze zostanie Ci w kieszeni !
JEDEN SPOSUB ZNALAZŁEM. PODOBNO NA PŁYCIE GŁÓWNEJ MOŻNA PRZESTAWIĆ JAKIEŚ USTAWIENIA I WTEDY NIE LICZY Z PODAJNIKA LUB KASETY.CZY NA WŁASNEJ KSEROKOPIARCE MOŻLIEJ JEST OSIĄGNIEŃCIE KOSZTÓW JEDNEJ KOPII W GRANICACH 3-4 GR NA CANONIE NP 6035.
Witaj. Zajmuję się usługami ksero już ponad 20 lat. Od 10 lat pracuję tylko na Canonach. I mogę stanowczo stwierdzić że osiągnięcie wyniku 3-4 gr za kopię jest niemożliwe. Do ceny nie można liczyć tylko toneru i bębna, czy teflonu, gdzie można stosować tanie zamienniki. Znacznym kosztem i to często niespodziewanym są spalone halogeny, elementy wywoływaczki, wiatraczki , trybka czy dające nieraz popalić gumy zespołów pobierania papieru.Niby nic 1 gumka 30-40 zł ale nieraz trzeba ich wymienić 6 na 1 zespół. Dlatego też mając używaną kserokopiarkę koszty trzeba liczyć w skali roku, a nie doraźnie na tydzień.Zresztą Canon
60-35 jest urządzeniem biurowym a nie na usługi.
Na usługi nadają się Canony od 60-50 w górę.
"1 gumka 30-40 zł" w Łodzi spokojnie znajdziesz serwis który wymieni Ci cały komplet (6szt.) poniżej stówy. Co do kosztów to wyde mi się, że całkiem realne jest uzyskanie 3-4 groszy, jeśli ma się pojęcie o naprawie kopiarek i dostępie do tanich części (takich z 20% marżą, a nie 100 i więcej). Przy korzystaniu z usług serwisu: każda konserwacja, naprawa to wyjdzie coś koło 6-7 groszy więc nie opłaca się rezygnować z dzierżawy.
MAM CZTERY PUNKTY KSERO I NA WSZYSTKICH PUNKTACH MAM W DZIERŻAWIE CANONY NP 6028-35 I CAŁKIE NIEŹLE SIĘ SPRAWDZAJĄ PO DOBREJ KONSERWACJI CHODZĄ PO 60 TYSIĘCY BEZ PROBLEMU TYLKO TRZEBA ZROBIĆ WSZYSTKO NA CZAS. W DWÓCH PUNKTACH CHODZĄ NA KODACH DOSTĘPU PRZEZ OK 70 OSÓB. TO NIEZŁA ZAPRAWA DLA MASZYN KAŻDEJ MARKI.
Są firmy które zawierają umowy serwisowe i dostarczają wszystko poza papierem,płacisz tylko za kopie 3 do 4 gr + Vat. Napewno są takie oferty dotyczące kserokopiarek KONICA !
Osobiście serwisuje kopiarki Canon NP 6050 i 6045 takie polecam do punktów ksero i dzierżaw o dużym nakładzie. Zalety to duży toner za rozsądną cenę, bęben na 3 mln kopii, oczywiści kopiarki używane liczę na około 1 mln kopii potem koszt bębna nowego na 3 mln około 8.000 lub przechodzony w okolicy 1500-2000, ceny takich maszyn oscyluja w okolicy 4000-5000 z ARDF i sorterem 20 płk z zszywaczem. Jeśli dba się o konserwacje to maszyna posłuży długo. Co do 6035 to też całkiem miła maszynka ale już koszt kopii dużo wyższy.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Dyskusja dotyczy kosztów kopii przy użyciu kserokopiarki Canon NP 6035 oraz możliwości zakupu używanego modelu w atrakcyjnej cenie. Cena kopii w usługach ksero zależy od umiejętności serwisowych i dostępu do tanich części zamiennych. Próby manipulacji licznikiem kopii są nieskuteczne ze względu na zabezpieczenia elektroniczne. Koszt jednej kopii na poziomie 3-4 groszy jest trudny do osiągnięcia ze względu na zużycie części eksploatacyjnych takich jak halogeny, elementy wywoływaczki, gumy pobierające papier oraz wentylatory. Użytkownicy podkreślają, że Canon NP 6035 jest urządzeniem biurowym, mniej przystosowanym do intensywnych usług ksero, gdzie lepiej sprawdzają się modele od Canon NP 6050 wzwyż. Wskazano, że dzierżawa kserokopiarek może być korzystna, zwłaszcza gdy serwis i części są wliczone w cenę kopii. Używane modele Canon NP 6028 i NP 6035 są popularne w punktach ksero, pod warunkiem regularnej konserwacji. Alternatywnie, firmy oferują umowy serwisowe z kosztami kopii od 3 do 4 groszy plus VAT, także dla marek takich jak Konica. Wygenerowane przez model językowy.