logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP p1005 - brudzenie kartki po wymianie listwy czyszczącej w kasecie 35a

mi42 26 Maj 2012 12:12 2861 6
REKLAMA
  • #1 10935367
    mi42
    Poziom 11  
    Witam,

mam następujący problem, po wymianie listwy czyszczącej w kasecie hp 35a, drukarka brudzi górną krawędź kartki na całej szerokości druku. Co ciekawe drukarka nie brudzi karki nigdzie dalej. Umyłem dokładnie listwę oraz bęben, problem jednak nie ustąpił.

EDIT:
    Obecnie drukarka brudzi na całej powierzchni kartki. Podejrzewam że padł bęben oraz listwa czyszcząca. Zamówiłem nowe.
  • REKLAMA
  • #2 10944684
    virus5
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    listwa czyszcząca
  • REKLAMA
  • #3 10945197
    mi42
    Poziom 11  
    Czym lepiej przetrzeć listwę i bęben przed ich zainstalowaniem, talkiem czy tonerem?
  • REKLAMA
  • #4 10948899
    mi42
    Poziom 11  
    Wymiana bębna i listwy i PCR nic nie dały, drukarka na regenerowanej kasecie nadal brudzi. Co może być przyczyną?
  • REKLAMA
  • #5 10953004
    -dudus-
    Poziom 21  
    Ocena: 42
    Witam
    Jeśli masa bębna jest Ok to pozostaje wywoływaczka wraz z zawartością czyli tonerem. Jeszcze rolka transferowa i rolka ładująca. Nie wspominając o innych usterkach związanych z HV.
    Co to jest PCR?
    Pozdrawiam
  • #6 10954943
    mi42
    Poziom 11  
    To jest PCR - Link

Dodano po 3 [godziny] 36 [minuty]:

Przełożyłem wałek OPC z problematycznego tonera do innego. Drukarka wtedy "tylko" leciutko szarzy na całej kartce. Czy to możliwe żeby nowy wałek OPC mogł być wadliwy?
  • #7 10958780
    mi42
    Poziom 11  
    Po wydrukowanie ok. 100 stron problem ustąpił. Ale dlaczego to już nie wiem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z drukarką HP P1005, która brudzi kartki po wymianie listwy czyszczącej w kasecie HP 35A. Początkowo brudzenie dotyczyło tylko górnej krawędzi kartki, jednak po dalszych próbach i czyszczeniu listwy oraz bębna, problem się nasilił. Użytkownik podejrzewał uszkodzenie bębna oraz listwy czyszczącej, a po wymianie bębna i listwy oraz PCR, brudzenie nadal występowało. W trakcie dyskusji zasugerowano, że przyczyną mogą być inne elementy, takie jak rolka transferowa czy rolka ładująca. Po przetestowaniu wałka OPC z innego tonera, problem częściowo ustąpił, co sugeruje możliwość wadliwości nowego wałka. Ostatecznie, po wydrukowaniu około 100 stron, problem zniknął, co pozostaje niejasne.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA