logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wytwornica dymu FLM-1500 - jak usunąć zapach spalenizny?

fiukis 27 Maj 2012 19:13 2944 1
REKLAMA
  • #1 10939680
    fiukis
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam wszystkich

Mam pewien problem otóż od dłuższego czasu posiadam Wytwornica do dymu FLM-1500 i na początku wszystko było okej z nią teraz od jakiegoś czasu zauważyłem że wypuszczany dym po prostu śmierdzi spalenizną spalonymi kablami tak jakby. Myślałem że to wina płyny. Wymieniłem płyn na nowy ale tej samej marki czyli (Flash płyn do dymu Fog Juice-S wiem że nie jest on rewelacyjny) ale niestety nie ma dużej różnicy kupiłem nawet koncentrat specjalny zapachowy również nie pomogło może ciutkę lepiej. Pamiętam że na początku jak kupiłem tą wytwornicę to był normalny zapach dymu taki specyficzny a teraz niestety strasznie śmierdzi. Myślałem może żeby kupić jakiś środek do czyszczenia wytwornicy ale nie wiem czy to coś pomoże.
    Proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 11093229
    hirogen
    Poziom 33  
    Ocena: 56
    Kup płyn czyszczący np American Dj cleaning fluid for fog machine powinno pomóc. Można też użyć octu (bo w zasadzie tym jest ten czyszczący płyn tylko bardziej stężony ). Inna sprawa to jakość płynów do dymu które po kilku użyciach zostawiają charakterystyczny zapach dlatego od pewnego czasu używam tylko albo Martin Jeem albo wg mnie najlepszy w rozsądnej cenie Dymex Long life (niebieski) i w zasadzie wystarcza mi oczyszczanie najwyżej raz na rok (zużywam w tym czasie jakieś 50-100L płynu)
REKLAMA