logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

bateria jest wykryta przez komputer ale sie nie laduje

djcosmo2012 06 Cze 2012 13:39 2247 5
  • #1 10973248
    djcosmo2012
    Poziom 2  
    Panowie kupilem laptop dell i mam w nim baterie którą komputer widzi ale jest informacja podłączono do zasilania nie ładuje, mam nieoryginalną ładowarkę nastawioną na 19V 4.0 A czy to może być jej wina bios przy starcie komputera wykrywa że ładowarka jest nie oryginalna i pyta czy pójść dalej czy wejść do bios jestem początkującym użytkownikiem także proszę o możliwie łopatologiczny sposób naprawienia tego przypadku, z góry dziekuję za pomoc
  • #2 10973276
    eSport
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Mam taką prostą odpowiedź u mnie tak było :D Ja mam przycisk pod laptopem który jak przesunę to mi nie ładuje nawet jak podłącze ladowarkę a ją wykrywa :) sprawdź czy ów takiego nie masz :) a jeśli nie działa to inny powód pewnie :)
  • #3 10973287
    djcosmo2012
    Poziom 2  
    mam takowy przesuniecie zwalnia baterie nic innego nie ma a sprawdziłem programem battery mon bateria jest wyladowana do 0 % czy po dluzszym czasie pod pradem jest szansa ze problem rozwiaze sie sam?? czy nie mam co na to liczyc
  • #4 10973915
    krzychu1985^

Poziom 28  
    Ocena: 151
    Na początku powinieneś sprawdzić Twoją baterię w innym laptopie, dalej inną baterię w Twoim laptopie, następnie inny zasilacz.
    Konto firmowe:
    Krzysztof Łukasik LukasKomp
    Elizy Orzeszkowej, Ostrzeszów, 63-500
  • #5 10974896
    Wiesław Rzepka

Poziom 32  
    Ocena: 156
    Żaden ze znanych laptopów nie ma wyłącznika ładowania baterii. Ładowanie kończy się automatycznie po osiągnięciu pełnego naładowania - wtedy sterownik odcina ładowanie. W dellach jeśli ładowarka nie jest oryginalna, ładowanie nie rozpocznie się, chyba że bateria jest spreparowana do ładowania na zasilaczu zewnętrznym. Ale twoja jest najprawdopodobniej już skończona. Ale możesz za radą Krzyśka sprawdzić na innym laptopie. Jednak myślę, że wynik będzie negatywny.
    Konto firmowe:
    Serwis T-W
    pl. Bema 6, Tarnów, 33-100 | Strona WWW: www.re-comp.pl
  • #6 10975875
    Pwk
    Poziom 23  
    Ocena: 12
    Cytat:
    Mam taką prostą odpowiedź u mnie tak było :D Ja mam przycisk pod laptopem który jak przesunę to mi nie ładuje nawet jak podłącze ladowarkę a ją wykrywa

To jest jedna z blokad baterii. Nie przesunięcie jej objawia się brakiem możliwości ładowania, gdyż bateria nie jest prawidłowo zablokowana w gnieździe. W niektórych laptopach / netbookach objawia się to migającą diodą ładowania baterii.
REKLAMA