Witam,
Od dłuższego czasy borykam się z problemem zwalniającego komputera podczas kopiowania/przenoszenia danych.
Podaje przykład (z życia
): Wczoraj kopiowałem 2 filmy HD (rozmiary około 6,45 GB i 3,75 GB [MKV]) na PENDRIVE GOODRAM 16 GB, podczas tej operacji miałem problem z przeglądaniem Internetu, przeglądarka się zawiesza (Firefox i Opera), jak i cały system zwalnia, dodam, że procesor w ogóle nie jest obciążony.
Konfiguracja komputera:
LAPTOP ASUS K53SJ
Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Northbridge: Intel Sandy Bridge rev. 09
Southbridge: Intel HM65 rev. 05
Pamięć: 2 x Samsung DDR3 4 GB
Dysk twardy: WD CAVIAR 640 GB (odczyt około 70 MB/s zapis około 60MB/s), oczywiście pracuje w trybie UDMA Mode 6.
Dodatkowe informacje: Dysk jest przetestowany programem HD Tune (SMART czysty, bez Badów etc). Próbowałem podczas Benchmark’u wykonywać jakieś operacje i wszystko działało płynnie, więc śmiem twierdzić, że problem leży po stronie systemu operacyjnego (Windows 7 Premium x64).
Problem najczęściej występuje podczas kopiowania dużych plików na pamięci przenośne (PENDRIVE, DYSKI PRZENOŚNE).
Zainstalowałem CopyHandler, problem zniknął, ale chciałbym się dowiedzieć co jest dokładnie przyczyną?
Od dłuższego czasy borykam się z problemem zwalniającego komputera podczas kopiowania/przenoszenia danych.
Podaje przykład (z życia
Konfiguracja komputera:
LAPTOP ASUS K53SJ
Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Northbridge: Intel Sandy Bridge rev. 09
Southbridge: Intel HM65 rev. 05
Pamięć: 2 x Samsung DDR3 4 GB
Dysk twardy: WD CAVIAR 640 GB (odczyt około 70 MB/s zapis około 60MB/s), oczywiście pracuje w trybie UDMA Mode 6.
Dodatkowe informacje: Dysk jest przetestowany programem HD Tune (SMART czysty, bez Badów etc). Próbowałem podczas Benchmark’u wykonywać jakieś operacje i wszystko działało płynnie, więc śmiem twierdzić, że problem leży po stronie systemu operacyjnego (Windows 7 Premium x64).
Problem najczęściej występuje podczas kopiowania dużych plików na pamięci przenośne (PENDRIVE, DYSKI PRZENOŚNE).
Zainstalowałem CopyHandler, problem zniknął, ale chciałbym się dowiedzieć co jest dokładnie przyczyną?