logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

bramka gsm + rozdzielacz rj11, jedna linia i dwa aparaty telefoniczne

czuguri 12 Cze 2012 10:44 3327 1
REKLAMA
  • #1 10992991
    czuguri
    Poziom 9  
    Witam

Niestety google mimo starań nie rozwiało moich wątpliwości, wiec mam nadzieję, że znajdę tutaj odpowiedź :(

Czy możliwe jest podłączenie do bramki GSM (jedna linia) dwóch telefonów stacjonarnych (analogowych z wybieraniem tonowym) po rozdzielaczu RJ11, przy zachowaniu poniższej funkcjonalności :

Po odebraniu połączenia przez rozmówce A jednym aparatem, rozmówca B ma możliwość włączenia się do rozmowy drugim aparatem. Rozmówca A odkłada słuchawkę, a rozmowę kontynuuje rozmówca B. Rozmówca B kończy połączenie odkładając słuchawkę.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc!

Znalazłem jeszcze urządzenie panasonic kx-tw500, które jest bramką GSM, a zarazem umożliwia podłączenie paru słuchawek DECT..

Pozdrawiam Pawel
  • REKLAMA
  • #2 10993179
    whyki
    Poziom 22  
    Ocena: 59
    Po podłączeniu dwóch aparatów do jednej linii jest możliwość przekazywania rozmów między nimi w opisany powyżej sposób. Nie ma natomiast możliwości wywołania sygnału dzwonka na jednym aparacie przy użyciu drugiego. Funkcję taką ma większość aparatów DECT-GAP, w których do bazy połączonej z linią telefoniczną podłącza się kilka słuchawek. Można w takim przypadku po odebraniu połączenia przychodzącego, przełączyć rozmowę na drugą słuchawkę z wywołaniem sygnałem dzwonka.
REKLAMA