logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wielozawór Tomasetto nie odbija, wskazówka pokazuje max napełnienie - co robić?

Mychal_p 22 Cze 2012 09:35 6912 2
REKLAMA
  • #1 11029017
    Mychal_p
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam serdecznie.
    Wiem, że temat był na forum już kilkakrotnie, ale o tym co dzieje się u mnie jeszcze nie czytałem. Otóż nie odbija mi wielozawór w butli, a wskazówka na wielozaworze cały czas pokazuje max napełnienie. Dodam jeszcze, że kilka miesiecy temu w serwisie lpg przekładano mi butlę, a po operacji dwu- lub trzykrotnie samochód zalewany był gazem aż do odbicia i jeszcze przetrzymany. Czy przyczyną w tej sytuacji będzie usterka mechaniczna, spowodowana tankowaniem gazu przez obsługę stacji jeszcze dłuższą chwię po rozpoczęciu odbijania wielozaworu czy zawieszeniem się pływaka? Czy w sytuacji mechanicznego uszkodzenia mozliwa jest naprawa wielozaworu?
  • REKLAMA
  • #2 11032853
    MAX52
    Poziom 21  
    Ocena: 67
    Wyjezdzić gaz do zera po czym wykręcić wielozawór prawdopodobnie zablokowany jest zaworek max napełnienia zbiornika który to powoduje trzymanie pływaka w pozycji max naprawa jak najbardziej możliwa.Zegar nie jest uszkodzony lecz zablokowany.W tej pozycji pływaka nie powinno dać się zatankować gazu.
  • #3 11042378
    Mychal_p
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Witam.
    Opukałem zbiornik w okolicy wielozaworu, wskazówka drgnęła i ponownie wskazuje ilość gazu w butli, spróbuję zatankować do pełna i napisze czy wielozawór odbił, jeśli nie rozbieram go. Ale w instalacji pojawił się kolejny problem: chciałem wymienić filtr, okazało się, że elektrozawór w moim aucie to BRC River, próbowałem sam dobrać się do filtra, ale nakrętki na przewodach ani drgnął, pojechałem więc do gazownika. Jak zobaczył elektrozawór, powiedział, że odkręci go na moją odpowiedzialność, ale nie gwarantuje szczelności po zamontowaniu, bo ten typ tak ma... Czy ktoś orientuje się ile w tym jest prawdy? Na razie odpuściłem, jak będę miał środki na nowy elektrozawór spróbuje jeszcze raz sam to zrobić.
REKLAMA