Pisałem już niejednokrotnie na forum, że nie da się jednoznacznie określić jaka drukarka jest dobra, a jaka zła. Wszystko zależy od naszych oczekiwań i czy ta drukarka podoła zadaniom jakie stawiamy przed nią. Tym samym w różnych klasach (do różnych zastosowań) drukarek przodują różne firmy.
Tak więc radzę przeszukać forum i poczytać rózne wypowiedzi. Natomiast na tak postawiony temat wydaje się być dyskusja bezcelowa.
Ja mialem Epson stylus color IIs pozniej jakiegos malego canona... teraz mam hp 920 i jest najlepsza z wszystkich
napelniacz 80ml kosztuje tylko 70 zl. i starcza w drafcie na prawie 1000 stron
pozdrawiam
Jeśli chodzi o drukarki to mogę powiedzieć, że od lat opieram się na drukarkach HP. Ogólnie są O.K. Do zastosowań domowych wystarczają w zupełności. Jeśli chcesz drukować fotografię to radzę kupić 5550 - jest najtańsza w swojej klasie. Od roku mam 845 i muszę powiedzieć, że nie kupuję refili tylko pojemnik z tuszem za 21 zł. Jako korek w pojemniku z tuszem doskonale zdaje egzamin kulka z łożyska od popularnie zwanej "boszki"- czyli szlifierki kątowej. Tak w ogóle to pasuje ona do wszystkich pojemników drukarek serii 700 i 800. Z kolorowymi pojemnikami nie eksperymentowałem. Pozdrawiam.