logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Cyfrowy Polsat - brak sygnału po burzy, dekoder HD Mini 2000, co zrobić?

hexawob 02 Lip 2012 10:00 703 4
REKLAMA
  • #1 11062835
    hexawob
    Poziom 2  
    Cześć. Otóż mam taki problem. Jakos 2 dni temu przez moja wioskę przeszla solidna burza. nie obyło sie bez szkód. Jedna taka szkodą było właśnie wyczepienie się kabla od konwertera w antenie. Nie zastanawiając się wsunąlem go spowrotem i wszystko grało. Jednak był on nie za stabilnie przypocowany więc postanowiłem coś z tym zrobić. Na nowo go "obrałem" z tych wszystkich osłon ogumionych itp. po czym wczepiłem spowrotem i tutaj pojawił sie problem. Nie mam teraz ani mocy ani siły sygnału. Probowałem juz pare razy go skrobać i wczepiać lecz to nie pomogło. Wiadomo, że jak nie ma mocy to że nie ma połączenia dekodera z anteną. Macie jakieś pomysły? Dodam, że posiadam dekoder HD Mini 2000. Z góry dzieki.

Proszę to poprawić. Regulamin p. 3.1.13. [TS]
  • REKLAMA
  • #2 11062867
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 11063004
    hexawob
    Poziom 2  
    No a więc sprawdziłem próbówką napięcie i prawdopodobnie nie dochochodzi. Ale czy jest to możliwe żeby kabel antenowy był gdzieś ułamany. Mam na myśli to że samemu jest go cieżko przeciąć a co dopiero... xd
  • REKLAMA
  • #4 11063021
    geco
    Poziom 26  
    Ocena: 175
    Próbówką też sprawdzałeś czy żona jest w ciąży.Dotknij językiem kabla czy kopie :-)
  • #5 11063024
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    Regulamin p. 3.3, 3.1.13.
REKLAMA